Ligia Deca: Elevii ar putea primi banii de navetă, masă caldă și burse în câteva săptămâni

Your browser doesn’t support HTML5

Ministrul Educației mai spune că Guvernul caută o soluție juridică pentru creșterea salariilor cadrelor didactice de la 1 ianuarie 2024, deși legea care ar trebui să prevadă majorarea nu este gata. Ministerul nu are toți banii nici pentru plata salariilor până la sfârșitul anului.

Ministrul Educației, Ligia Deca, spune la one2one, că plățile pentru transportul elevilor navetiști la școală ar putea începe „în câteva săptămâni”. De asemenea, formalitățile pentru achitarea burselor către elevi ar trebui să fie finalizate până la sfârșitul lunii. Despre programul „Masa caldă la școală”, Ligia Deca spune că Guvernul va adopta o hotărâre care va prevedea care sunt cele 450 de școli incluse în program.

Tot la one2one, Ligia Deca anunță că elevii de liceu ar putea avea noi manuale de la începutul anului școlar 2025-2026.

Până atunci, în acest an, Ministerul Educației schimbă regulile de titularizare a cadrelor didactice.

Pe de altă parte, ministrul Educației spune că instituția pe care o conduce nu are în vedere o testare antidrog în masă, în școli.

În schimb, explică demnitarul, Consiliul Suprem de Apărare a Țării a decis că se impune adoptarea unei legislații care să permită ajutarea familiilor în care există copii dependenți. Ligia Deca a adăugat că Ministerul Educației va angaja mai mulți psihologi în școli.

„Avem, conform unei hotărâri de guvern adoptate la finele anului trecut, încă 1200 de posturi noi de consilieri școlari care au trecut deja prin procedura de concurs. S-a dublat numărul, avem acum în medie un consilier la 800 de elevi, față de unul la 1200, cât era înainte”, a explicat Ligia Deca.