Bătălia pentru Bahmut. Cea mai sângeroasă bătălie de la al Doilea Război Mondial
Un soldat ucrainean în vârstă de 21 de ani din Brigada 28 Mecanizată face un schimb de focuri cu pozițiile rusești lângă Bahmut pe 5 aprilie.
După opt luni de lupte și pierderi masive de ambele părți, lupta pentru orașul ruinat, care avea cândva 70.000 de locuitori, continuă.
Evgheni Prigojin, fondatorul grupului de mercenari Wagner din Rusia, într-un videoclip difuzat pe 3 aprilie, după ce a pretins că a capturat centrul devastat al lui Bahmutului. Afirmațiile sale au fost contrazise și de oficialii ucraineni și de cei americani.
Soldații ucraineni din Brigada 28 Mecanizată aleargă între pozițiile din prima linie.
În ciuda faptului că forțele ucrainene sunt depășite numeric, președintele Volodimir Zelenski a spus că trupele sale vor continua să lupte pentru Bahmut, în ciuda situației „foarte, foarte dificile” de acolo.
Un soldat ucrainean trage cu o grenadă propulsată împotriva forțelor rusești.
Soldații ucraineni în timpul unei pauze de luptă.
Mulți analiști au spus că Bahmutul nu are în sine o valoare militară, ci semnificația sa simbolică este una mare.
Alții susțin, dimpotrivă, că eventuala capturare a Bahmutului ar permite forțelor rusești să avanseze spre vest, spre Sloviansk și Kramatorsk, un centru industrial.
În timp ce sunetele atacurilor rusești se aud tot mai aproape, soldații ucraineni sunt forțați să se adăpostească în întunericul tranșeelor.
Un dispozitiv anti-dronă gata de utilizare.
Militarii ucraineni din brigada 28 mecanizată își mai aprind câte o țigară cât stau în tranșeele din prima linie.