Atac rusesc asupra Harkovului. Bloc de 12 etaje, prăbușit. 5 morți, 47 de răniți. Un copil ucis pe un loc de joacă

Atacul rusesc a lovit un bloc de locuințe cu 12 etaje din cartierul Industrialnîi al orașului Harkov, provocând un incendiu și apoi prăbușirea blocului.

Un bloc de locuințe cu douăsprezece etaje s-a prăbușit parțial după atacurile rusești asupra cartierului industrial al orașului Harkov, din Ucraina. Ultimul bilanț al victimelor vorbește de cinci morți și 47 de răniți.

Alte patru cartiere ale orașului au fost bombardate. Una dintre cele cinci persoane ucise este o fată de 14 ani, a declarat guvernatorul regional Oleh Sînîiehubov.

El a spus că numărul total de răniți a ajuns la 47, din care 20 în stare gravă.

Nu a fost posibilă verificarea independentă a afirmațiilor.

Forțele rusești au atacat orașul Harkov pe 30 august cu bombe aeriene ghidate, ucigând cel puțin patru persoane, inclusiv un copil, și rănind alte 28, au informat autoritățile locale, într-un bilanț provizoriu inițial.

Atacul rusesc a lovit un bloc de locuințe cu 12 etaje din cartierul Industrialnîi al orașului, provocând un incendiu.

Cel puţin trei persoane au fost ucise, a declarat primarul din Harkov, Igor Terehov, citat de kyivindependent.com.

Districtul Nemîșlianskîi din Harkov a fost și el atacat, ucigând un copil pe un loc de joacă, potrivit lui Terehov.

Cel puțin 28 de persoane au fost rănite în atacuri, a declarat guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sîniehubov.


Președintele Volodimir Zelenski a cerut partenerilor să permită Ucrainei să lovească bazele aeriene militare de pe pământul Rusiei cu arme furnizate de Occident.

„Avem nevoie de decizii puternice din partea partenerilor noștri pentru a opri această teroare. Aceasta este o nevoie absolut justă. Și nu există niciun motiv rațional pentru a limita apărarea Ucrainei", a spus el după atac.

Mesajul lui Zelenskiy a fost însoțit de un videoclip care arată mașini într-o parcare în flăcări și fum care iese din etajele mijlocii și superioare ale unei clădiri adiacente.

De asemenea, el a subliniat din nou că acordurile pe care Ucraina le-a încheiat cu partenerii săi privind furnizarea de sisteme de apărare aeriană trebuie să fie îndeplinite.

Ucraina a anunțat vineri dimineața că lupte terestre și aeriene intense au loc pe mai multe fronturi. Două femei din Sumî au murit și cel puțin 11 persoane au fost rănite, potrivit autorităților locale. Alte regiuni au fost, de asemenea, atacate.

Atacul aerian asupra fabricii din Sumî a provocat un incendiu care a degajat mult fum, determinând autoritățile să ceară locuitorilor să rămână în locuințe și să închidă ferestrele.

Procuratura generală a Ucrainei a declarat că fabrica produce ambalaje pentru alimente pentru copii, sucuri și produse de uz casnic.

De asemenea, un atac rusesc cu drone a lovit o instalație industrială din Poltava, în centrul Ucrainei, fără a provoca victime, a declarat guvernatorul regional Filip Pronin.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că au doborât 12 din cele 18 drone lansate de Rusia în timpul nopții, în cinci regiuni ucrainene.

Alte patru drone au căzut deasupra teritoriului ucrainean. Rusia a folosit și o rachetă Iskander-M (racheta balistică cu rază scurtă de acțiune - n.red) în timpul atacului, au adăugat forțele aeriene.

Surse rusești preluate de agenția de presă dpa au confirmat atacuri la Sumî, Krivoi Rog, Poltava și în regiunea Vinița.

În orașul-port sudic Odesa, autoritățile au raportat o explozie joi seara, după o alertă aeriană balistică, dar nu au oferit detalii.

Între timp, pe front, numărul ciocnirilor a crescut la peste 200 într-o singură zi, potrivit raportului de vineri dimineață (30 august) al Statului Major General de la Kiev.

Cele mai grele lupte au fost raportate în zona Pokrovsk din regiunea Donețk (estul Ucrainei), unde armata rusă și-a accelerat avansul.

În satul Karlivka, soldații au reușit să ridice steagul rusesc, au anunțat oficialii ruși în timpul nopții.

În acest moment există rapoarte contradictorii din regiunea Kursk, unde trupele ucrainene au început o incursiune surprinzătoare pe 6 august.

Potrivit unor relatări, trupele ruse au recâștigat controlul asupra satului Korenovo, important din punct de vedere strategic.

Cu toate acestea, blogul militar pro-rus Two Majors a raportat o regrupare a forțelor ucrainene acolo, ceea ce sugerează că luptele pentru sat continuă, notează agenția dpa.

Îți mai recomandăm Atacuri masive rusești asupra Ucrainei în ziua în care Kievul marchează „Ziua Comemorarii”

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.