MAE: 69 de români și familiile lor, repatriați din Liban. 212, repatriați de la începutul ostilităților Israel-Hezbollah

Imagine de la repatrierea din 4 octombrie

Alte 69 de persoane, femei, copii, cazuri medicale, persoane aflate în zona de risc maxim, au fost repatriate luni din Liban cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române.

„În contextul escaladării conflictului din regiunea Orientului Mijlociu, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că luni, 7 octombrie 2024, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale (MApN) şi al altor parteneri instituţionali, un nou grup de 69 de persoane aflate în situaţii vulnerabile, cetăţeni români şi membri de familie de gradul I, majoritatea femei, copii, cazuri medicale, persoane aflate în zona de risc maxim, a fost asistat în vederea repatrierii din Republica Libaneză, fiind transportat în România, la bordul unei aeronave aparţinând Forţelor Aeriene Române”, transmite MAE.

Persoanele repatriate au fost sprijinite de personalul Ambasadei României la Beirut şi de două echipe consulare mobile din cadrul Unităţii de reacţie rapidă a MAE pentru eliberarea documentelor de călătorie şi formalitățile necesare îmbarcării.

„Operaţiunea este susţinută, de asemenea, de alte autorităţi române, la sosirea pe teritoriul României a cetăţenilor români şi a membrilor lor de familie structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne urmând să acorde asistenţa necesară în strânsă cooperare cu organizaţii neguvernamentale şi Primăria Bucureşti”, mai spune sursa citată.

Până în prezent, 212 cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi din Liban.

MAE reaminteşte că este în vigoare, încă din luna octombrie 2023, un avertisment de călătorie de nivel 8/9 – „EVITAŢI ORICE CĂLĂTORIE!" pentru întreg teritoriul Republicii Libaneze, disponibil la https://www.mae.ro/node/2896, informaţiile fiind actualizate în mod constant, în funcţie de evoluţiile de securitate din regiune.

MAE reiterează recomandarea fermă adresată cetăţenilor români prezenţi în această ţară de a-şi înregistra prezenţa la misiunea diplomatică a României la Beirut, pentru a facilita acordarea protecţiei consulare.

Îți mai recomandăm 69 de cetățeni români au fost evacuați din Liban. Recomandare pentru germani, francezi și bulgari să plece din Iran. Rușii - din Israel
Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI