MAE anunță repatrierea altor 42 de muncitori români de la o fermă din Germania

Muncitor român în Germania

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat luni că a reușit repatrierea pe cale rutieră a 42 de români care munceau într-o fermă din Germania, devenită focar de coronavirus. Cei repatriați au înregistrat trei teste negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 înainte de a fi aduși în țară.

Cei 42 de români se adaugă altor 153 de români care munceau în aceeași fermă și care au fost repatriați anterior cu o aeronavă tip charter.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informațiilor comunicate de partea germană Consulatului General al României la München, autoritățile bavareze au inițiat o procedură de repatriere voluntară a cetățenilor români care dețin trei teste negative succesive pentru infecția cu SARS-CoV-2, precum și a celor care inițial au fost testați pozitiv și care au încheiat perioada de izolare prevăzută de legislația germană. În acest context, MAE precizează că 42 de cetățeni români care dețin trei teste negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 și au finalizat perioada de izolare prevăzută de legislația germană și care și-au exprimat dorința de a reveni în România, au fost repatriați pe cale rutieră, în cursul zilei de 8 august a.c., costurile fiind suportate de către autoritățile germane”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerul Afacerilor Externe.

Românii munceau la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau din Germania unde s-au înregistrat numeroase cazuri de infectare cu coronavirus.

Cei 42 de fermieri români li se adaugă, astfel, celor 153 de cetățeni români, lucrători în cadrul aceleiași ferme, care au revenit în țară la 7 august, cu o cursă aeriană tip charter, în condițiile în care dețineau trei teste negative pentru COVID-19 sau au finalizat perioada de izolare prevăzută de legislația germană.

Diplomația română subliniază că, în continuare, Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autoritățile germane, cu reprezentanții companiei angajatoare și cu lucrătorii români din cadrul fermei și acordă asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

Reamintim că numărul românilor infectați cu coronavirus în timp ce lucrau la ferme sau abatoare din Germania a fost ridicat în ultimele luni. Conform bilanțului oficial din 10 august, de la debutul pandemiei și până în prezent, în Germania, nu mai puțin de 2.672 de cetățeni români au fost infectați, în timp ce 14 au încetat din viață.

Îți mai recomandăm INTERVIU A trebuit să vină un virus să expună „procedura mafiotă” din industria cărnii din Germania