Galerie foto | Viața din Mariupol, orașul ucrainean distrus de bombardamentele rusești
În depărtare, un bărbat trage un cărucior într-o suburbie distrusă din Mariupol pe 29 octombrie.
Doi jucători de fotbal se antrenează pe un teren din fața unei clădiri puternic avariate de bombardamentele rusești.
Fotografiile publicate de Reuters pe 30 octombrie oferă o imagine de ansamblu din interiorul orașului, ocupat de Rusia în luna mai.
Un grup de muncitori repară o clădire de apartamente distrusă de război.
Imaginile cu orașul devastat au devenit emblematice, însă în ultimele luni doar presa de stat din Rusia a publicat ocazional fotografii cu situația din Mariupol.
Mai multe camioane militare rusești în fața unei clădiri grav avariate din centrul orașului Mariupol, 19 octombrie.
Un bărbat din Mariupol lucrează alături de nepotul său în curtea din fața unui bloc avariat de bombardamentele Rusiei, 29 octombrie.
Mariupol a fost capturat de forțele rusești în luna mai, după luni de lupte care au dus la avarierea sau distrugerea a aproximativ 90% din clădirile orașului. Mii de oameni au murit în urma asediului Mariupolului.
Reconstruirea clădirii Filarmonicii din Mariupol, surprinsă într-o fotografie din 21 august 2022.
Lucrările de reconstrucție la unele clădiri din centrul orașului au început aproape imediat după preluarea puterii de către Rusia, însă imaginile din această galerie, publicate de Reuters pe 30 octombrie, arată că o mare parte din oraș rămâne în continuare distrus de bombardamentele rusești.
O femeie surprinsă în fața unei clădiri de apartamente distruse, 29 octombrie 2022.
Combinatul siderurgic Azovstal, grav avariat, 29 octombrie.
Uzina metalurgică istorică Azovstal a fost ultimul refugiu pentru membrii batalionului Azov, un grup de soldați controversat care s-a folosit anterior de simboluri neonaziste pe uniformele sale.
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a invocat inițial „de-nazificarea” ca justificare a invaziei din februarie a Ucrainei, însă Kremlinul a încadrat mai recent conflictul ca fiind un război împotriva „satanismului”.
Ruinele complexului industrial Azovstal.
Potrivit TASS, combinatul siderurgic, aflat în ruină, urmează să fie transformat într-un „parc industrial, un parc tehnologic, un parc ecologic și un centru de transport și logistică”. Costurile proiectului se ridică la aproximativ 831 de milioane de dolari.
Un loc de joacă pentru copii din spatele unui bloc de apartamente distrus, 29 octombrie.
Populația Mariupolului înainte de război era de aproximativ 431.000 de persoane. Se estimează că mai puțin de un sfert din acest număr mai trăiește în oraș.