Teodor Meleșcanu a convocat o conferință de presă în care a arătat că nu demisionează din funcția de președinte al Senatului, după ce Curtea Constituțională a decis că a fost ilegală alegerea sa în funcție. Meleșcanu a spus că așteaptă motivarea judecătorilor publicată și apoi începe „consultările politice” pentru a găsi cea mai bună soluție.
Potrivit normelor, la publicarea în Monitorul Oficial a unei decizii CCR aceasta intră în vigoare, iar în cazul de față, intră în vigoare revocarea lui Meleșcanu.
Îți mai recomandăm CCR a decis că numirea lui Teodor Meleșcanu la conducerea Senatului este neconstituționalăÎntrebat dacă este interesat să mai candideze din nou la președinția Senatului, Teodor Meleșcanu a arătat că „toate posibilitățile sunt deschise”. Pe de altă parte, Meleșcanu este din noiembrie președinte al unui partid numit Forța Națională, care se declară „național și naționalist luminos”, care li se adresează „celor care gândesc românește”. Problema este că acest partid nu are grup parlamentar în Senat.
Șapte din nouă judecători au considerat că alegerea sa în funcția de președinte al Senatului nu a fost constituțională. Principalul argument, care s-a regăsit în sesizarea redactată de 33 de senatori PNL, ALDE, PMP și UDMR, a fost că alegerea lui Meleșcanu nu a respectat configurația politică a acestei camere parlamentare. Mai exact, un grup parlamentar - ALDE - a avut doi candidați, unul direct, pe Iani Popa, și pe Meleșcanu, care atunci s-a despărțit de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, însă era membru al partidului în momentul în care a fost propus și susținut la vot de PSD.
Îți mai recomandăm Teodor Meleșcanu și-ar putea pierde funcția de președinte al Senatului. CCR decide mâine