Mii de oameni, evacuați dintr-un cartier de la marginea Atenei din cauza incendiilor

Cerul Atenei este acoperit de fum marți din cauza incendiilor din nord vestul capitalei Greciei. Șoseaua de centură a orașului a fost închisă.

Mii de locuitori ai cartierului Ano Liosia, din nord vestul capitalei Greciei, Atena, au fost evacuați marți de autorități din cauza incendiilor care se extind, anunță agenția AFP. 25 de mii de oameni trăiesc în cartierul Ano Liosia.

Protecția civilă le-a cerut oamenilor să se refugieze după ce focurile „au crescut la dimensiuni gigantice” după cum a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Yiannis Artopios, pentru televiziunea de stat ERT.

Vântul a bătut marți cu putere în Grecia, iar temperatura a depășit în zonele afectate de incendii 40 de grade.

Peste 60 de incendii au izbucnit în ultimele 24 de ore în Grecia, iar șase țări ale Uniunii Europene trimit ajutor prin mecanismul de protecție civilă.

Printre acestea se află și România care trimite în Grecia acum 50 de pompieri și 10 mașini de stingere a incendiilor.

Comisarul European pentru Managementul Crizelor, Janez Lenarčič, a anunțat marți că Uniunea va trimite în Grecia încă cinci avioane și un elicopter ce pot ajuta la stingerea focurilor și pompieri.

Marți dimineață, autoritățile elene au descoperit cadavrele a 18 oameni, la nord de orașul Alexandroupolis, lângă granița cu Turcia. Nimeni nu a raportat dispariția celor găsiți arși, iar autoritățile cred că este vorba despre imigranți care au intrat în Grecia ilegal.