Ministrul bulgar al Apărării, în vizită la București

Ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, a anunțat pe contul său de Twitter că omologul său bulgar a venit în vizită la București.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a anunțat că a avut o discuție foarte bună cu omologul său bulgar¸ Todor Tagarev. Cele două ministere ale Apărării dezvoltă mai multe proiecte comune în contextul în care Rusia escaladează tensiunea în regiunea Mării Negre.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a anunțat marți după amiază că tema discuției cu ministrul bulgar al Apărării, Todor Tagarev, a fost consolidarea cooperării între România și Bulgaria.

Ministerul Apărării nu a dat detalii despre această întâlnire.

La summitul NATO de la Vilnius, din luna iulie, miniștrii roman și bulgar ai Apărării au semnat o scrisoare de intenție pentru constituirea unui comandament regional pentru operații speciale.

„Recunoscând importanța strategică a regiunii Mării Negre și faptul că această regiune a devenit o frontieră critică pentru noua arhitectură de securitate europeană și euro-atlantică, România si Bulgaria au hotărât avansarea cooperării în context aliat prin înființarea acestui comandament regional pentru operații speciale”, a transmis Ministerul Apărării, în luna iulie.

Îți mai recomandăm Corespondență de la Vilnius | Ce țări NATO ar sări primele în ajutorul României în cazul unui atac. Turcia și Italia, printre ele

Despre situația critică de Securitate din Marea Neagră au discutat luni, la Atena, și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și premierul Bulgariei, Nikolai Denkov.

România și Bulgaria încearcă în această perioadă să mărească cantitățile de cereale pe care Ucraina le poate transporta pe Marea Neagră, prin apele teritoriale proprii.