Ministrul de Finanțe anunță că România ar putea legaliza folosirea canabisului în scopuri medicinale

Planta de canabis

Canabisul ar putea fi legalizat și în România pentru a putea fi utilizat în scopuri medicinale, a anunțat miercuri ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici.

Ministrul de Finanțe a precizat că tratarea pacienților cu boli în fază terminală ar putea justifica utilizarea canabisului în scopuri medicinale, potrivit Mediafax.

La nivelul Ministerului Sănătății există o comisie care se întrunește pentru a analiza și a argumenta o astfel de posibilitate, a mai informat șeful Finanțelor.

„Am discutat şi eu ieri cu doamna ministru Pintea şi am aflat că este o astfel de comisie care se întruneşte la nivelul Ministerului Sănătăţii pentru a se analiza şi argumenta legalizarea utilizării canabisului în scopuri medicinale, adică pentru cei diagnosticaţi cel puţin în zona de cancer în fază terminală. Se ia în calcul legalizarea pentru a se utiliza în acest sens. Medical, este un argument care justifică o astfel de procedură de legalizare şi utilizare în scopuri medicinale a canabisului”, a anunţat ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

Șeful Finanțelor a precizat însă că este prea devreme pentru a discuta despre legalizarea consumului de canabis pentru recreere.

Industria de canabis europeană este estimată să ajungă la 115,7 miliarde de euro până în 2028 - din care canabisul folosit în scop medicinal va reprezenta mai puțin de jumătate (55,2 miliarde de euro) - devenind astfel cea mai mare piață legală pentru canabis din lume, scrie healtheuropa.eu.