Rectorul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, demis după ce zeci de studenți au primit mâncare alterată

Locotenent-colonel Claudiu Stefan Chindris, comandant (rector) al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Foto: Agerpres

Rectorul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Claudiu Chindriș, a fost demis de ministrul de Interne Cătălin Predoiu. Săptămâna trecută, zeci de studenți care primesc masa la cantina instituției au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.

La Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” a început miercuri, 15 noiembrie, o anchetă internă legată de incidentul care a făcut ca mai mulți studenți ai Academiei să aibă nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat alimente la cantina unității de învățământ.

Pe 14 noiembrie (marți) mai mulți studenți au acuzat stări de rău. Aproximativ 50 de studenți ai Academiei de Poliție au ajuns la Institutul de Boli infecțioase „Matei Balș” cu simptome de toxiinfecție alimentară.

Ulterior, sindicatul Europol a publicat pe rețelele de socializare imagini cu mâncarea pe care ar primi-o elevii Academiei de Poliție. Sindicatul afirma că alimentele sunt alterate.

Într-un comunicat din 17 noiembrie, Academia de Poliție anunța măsurile luate după problemele de sănătate cu care s-au confruntat studenții Academiei din cauza alimentelor.

Astfel, instituția anunța formarea unei comisii care să verifice condițiilor în care s-a produs intoxicația alimentară a studenților.

Instituția a recunoscut că au existat studenți cu „simptomatologie ușoară”, dar a precizat că „niciun student al Academiei de Poliție «Alexandru Ioan Cuza» nu a fost internat”, iar celor afectați li s-a recomandat un tratament medical de specialitate.

O altă problemă semnalată de Europol a fost inundarea camerelor de cămin după ce plouă, cu toate că dormitoarele au fost recent renovate.

Academia de Poliție a pus problema pe seama constructorului.

„Cu privire la defecțiunea care a determinat inundarea, în noaptea dinspre 17 spre 18 noiembrie a unei zone dintr-un cămin studențesc, informăm că aceasta s-a produs din culpa exclusivă a constructorului care, sesizat fiind, a intervenit de urgență și a efectuat reparațiile cu suportarea integrală a costurilor”, arată un comunicat al Academiei de Poliție.

Înainte de a fi rector al Academiei de Poliție, Claudiu Chindriș a fost șef al Departamentului de Informații și Protecție Internă din Ministerul de Interne, șeful Serviciului Județean de Protecție Internă Cluj și șeful Departamentului de Analiză din Academia SRI.