Ministrul israelian al Apărării: Hashem Safieddine, înlocuitorul lui Nasrallah a fost eliminat

Hashem Safieddine, la o ceremonie funerară a unui comandat superior ucis în august în suburbiile Beirutului.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat marți că se pare că înlocuitorul liderului Hezbollah a fost și el eliminat, fără a da mai multe detalii. 

Hashem Safieddine, un oficial de top al Hezbollah, era de așteptat să-i succeadă lui Nasrallah la conducerea grupării armate.

Hezbollah este o grupare armată susținută de Iran și un partid politic care controlează o mare parte din sudul Libanului.

„Hezbollah a rămas o organizație fără șef. Nasrallah a fost eliminat, înlocuitorul său probabil a fost eliminat și el”, a spus Gallant ofițerilor de la centrul de comandă al armatei din nord, într-o scurtă declarație video distribuită de armată.

„Nu mai are cine să ia decizii, nimeni care să acționeze”, a spus el.

Hezbollah a fost desemnată organizație teroristă de Statele Unite, în timp ce Uniunea Europeană a pus pe lista neagră aripa sa armată, dar nu și partidul politic care face parte din parlamentul libanez.

Israelul l-ar fi vizat încă de pe 4 octombrie pe presupusul succesor al lui Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah ucis în urmă cu două săptămâni.

Safieddine conducea Hezbollah alături de secretarul său general adjunct, Naim Qassem, de la asasinarea lui Nasrallah și era de așteptat să fie ales oficial ca următorul său secretar general, deși încă nu fusese făcut un anunț oficial.

Qassem a declarat marți că grupul va alege un nou secretar general.

Hassan Nasrallah a fost eliminat în atacurile israeliene asupra Libanului de la sfârșitul lunii septembrie.

Nasrallah era un cleric, om politic și comandant libanez, al treilea secretar general al mișcării islamiste șiite Hezbollah din Liban, care a ajuns la conducerea partidului după asasinarea, de către Israel, a predecesorului și mentorului său, Abbas al-Musawi.

Îți mai recomandăm Cine este Hashem Safieddine, sucesorul lui Nasrallah la șefia Hezbollah
Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI