Potrivit informațiilor Europa Liberă, un fapt fără precedent a avut loc la moțiunea simplă din Camera Deputaților, când Tudorel Toader nici măcar nu a primit invitația de a participa la ședința de vot final. În Senat, aleșii PSD au preferat să lipsească în loc să dezbată și voteze moțiunea simplă a Opoziției pe justiție.
Chemat în Senat pentru a răspunde moțiunii simple, Tudorel Toader a avut azi surpriza să vadă o sală goală. Douăzeci de senatori erau prezenți, dar cei mai mulți ai Opoziției. În schimb, locurile dedicate celor de la PSD erau goale, aceștia lipsind în grup de la ședința în care trebuia să se dezbată și voteze moțiunea simplă.
Cu două săptămâni înainte a avut loc încă o situație neplăcută pentru ministrul Justiției. Tudorel Toader nu a fost invitat să participe la ședința de vot final. În schimb, în ziua respectivă, ministrul Teodorovici a fost prezent la votul la moțiunea depusă pe numele său.
Îți mai recomandăm Tudorel Toader, criticat din PSD. Cazanciuc: „E o ruptură cu PSD, o fractură cu Bruxelles-ul”Tudorel Toader a declarat că este pregătit să răspundă în fața PSD, care îl acuză că nu respectă programul de guvernare și nici nu dă Ordonanțele de Urgență dorite de Liviu Dragnea și social-democrați.
Ministrul a răspuns și criticilor venite din partea lui Robert Cazanciuc, care, într-un interviu pentru Europa Liberă, l-a acuzat că nu a îndeplinit nici o măsură din programul de guvernare. Toader se așteaptă însă să dea explicații în fața Comitetului Executiv al PSD.
“Când va fi momentul voi prezenta punctele din capitolul de justiție și voi explica fiecare punct cu punct ce am făcut. Nu vă faceți griji pentru mine. Vă asigur că într-un termen foarte scurt voi prezenta public rezultatele capitolului pe Justiție din programul de guvernare. Vă dau numai un exemplu, numai pe acela dacă îl avansăm și îl facem ireversibil eu aproape consider că mi-am îndeplinit misiunea de ministru și mă refer la cartierul pentru Justiție. Unii își asumă paternitatea, alții maternitatea cartierului pentru Justiție, dar vă voi prezenta în evoluție această activitate”, a fost replica lui Toader pentru Cazanciuc.
Printre lucrurile pe care ministrul Justiției le prezintă ca reușite în mandatul său se numără și arhivele de la Curțile de Apel sau operaționalizarea Institutului Național de Criminologie.
În privința Ordonanțelor de Urgență, ministrul e categoric: nu le va da. Enervarea social-democraților a atins cote înalte, aceștia urmând să decidă la viitorul Comitet Executiv dacă îl remaniază pe Tudorel Toader. Pe lângă remanierea ministrului Justiției, cei din PSD au în vedere și alte nume, primii pe listă fiind miniștrii aflați pe lista pentru europarlamentare.
Îți mai recomandăm Tudorel Toader a respins pe bandă rulantă toți candidații pentru procuror general. Procedura se reia