„Pentru turul doi, susținerea mea merge către doamna Lasconi, singurul candidat pro-NATO și pro-UE rămas în această cursă”, a declarat marți Mircea Geoană.
Mircea Geoană s-a clasat pe locul al șaselea în primul tur al alegerilor prezidențiale, cu 6,32 % din voturi.
El a spus că, pentru a învinge în turul doi al alegerilor prezidențiale, Elena Lasconi „va trebui să facă mult mai mult decât să folosească „teama justificată față de Rusia ca argument împotriva lui Călin Georgescu.”
El a recomandat realizarea unei platforme „armonizate” a tuturor forțelor de dreapta proeuropene și pro-reformă.
„Va trebui să existe din partea forțelor europene, democratice și pro-reformă o platformă armonizată a taberei pro-occidentale inclusiv după ce avem votul pentru Parlamentul României de săptămâna viitoare (alegerile parlamentare din România - n.r.). Sunt răspunsuri legate la starea socială, la criza serviciilor publice, la nemulțumirea și frustrarea românilor.”
„Este un profund vot antisistem de [împotriva] partidelor tradiționale. Și în timp ce este criticat și pus acolo, în tabăra pro-Moscova, cred că este insuficient a folosi acest argument. Sunt mult mai multe cauze care sunt și interne și trebuie să vorbim despre problemele reale și așteptările oamenilor de acasă și din diasporă”, a mai spus Mircea Geoană.
„Pentru a obține majoritatea voturilor susținătorilor mei și o majoritate a românilor, doamna Lasconi va trebui să răspundă la întrebările legitime care i-au fost adresate în această primă parte a campaniei. Sunt critici justificate și constructive care i-au fost aduse. Trebuie să arate inclusiv [că are] o echipă credibilă, o echipă competentă și mult mai diversă ideologic”, a spus Geoană.
El i-a recomandat Elenei Lasconi să folosească mesaje care să se adreseze unor „segmente mult mai largi de public, nu doar în urbanul mare, dar și în România profundă, nu doar în părți din diasporă ci în întreagă diasporă, nu doar la câteva partide care o susțin ci la o majoritate mare a românilor”.
Îți mai recomandăm Cine e responsabil de eșecul istoric al partidelor Puterii? Analist: Au părut mai interesați de beneficii decât de reforme!