Mircea Geonă, la preluarea funcției de secretar general adjunct al NATO, mulțumește diplomaților și politicienilor români

Mircea Geoană, noul secretar general adjunct al NATO

Your browser doesn’t support HTML5

Declaratie Mircea Geoana la preluarea functiei de secretar general adjunct al NATO


Mircea Geoană a mulțumit diplomaților și politicienilor români care au păstrat direcția României pro-atlantistă și au făcut posibilă numirea sa ca secretar general adjunct al Alianței Nord-Atlantice. „Soarta își dă și vești bune, iar astăzi este o veste bună pentru România”, a spus Mircea Geoană în prima zi de mandat.

Fostul ministru de externe român și lider al PSD a spus că numirea sa este un semn că locul României este influent și respectat în comunitatea Pactului Nord-Atlantic.

Geoană a spus că este complicat contextul actual, menționând situația din Bazinul Mării Negre, creată prin anexarea de către Federația Rusă a Peninsulei Crimeea. Federația Rusă folosește Crimeea ca pe o platformă de putere militară în Mediterana de Est. El a mai amintit și de răspunsul rapid și credibil al Alianței față de aceste provocări, prin prezența în România, Bulgaria și Turcia.

Fostul ministru de Externe Mircea Geoană a preluat oficial funcția de secretar adjunct al NATO, potrivit unei postări pe Twitter a secretarului general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

”Un călduros bun venit noului meu secretar general adjunct, Mircea Geoană! Aștept cu nerăbdare să lucrez cu tine pentru a întări puterea NATO. Vei construi pe puternica moștenire a lui Rose Gottemoeller”, a scris Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianței Nord -Atlantice, a anunțat pe 17 iulie că l-a numit pe Mircea Geoană secretar general adjunct.