CNA a mai spus, pe 23 octombrie, că are în examinare peste 350 de procese verbale recepționate de la Poliție, iar amenzile variază de la 27.000 (aproape 7.000 RON) la 37.500 de lei (aproape 10.000 RON).
Luni, poliția din Republica Moldova a anunțat că a obținut informații despre cetățenii care au beneficiat de transferurile care erau operate prin Promsviazbank, bancă din Federația Rusă, aflată sub sancțiuni internaționale pentru oferirea de sprijin armatei ruse în războiul din Ucraina. Cetățenii, afirmă poliția, erau plătiți pentru a vota candidatul indicat și opțiunea „Nu” la referendum.
„Este cunoscută identitatea tuturor persoanelor vizate, care au beneficiat de surse bănești din partea băncii din Federația Rusă, pentru a exclude operarea cu bani cash și, respectiv, limitarea informațiilor pe care ar fi putut să le obțină Poliția”, se arată într-un comunicat de presă.
Pe 22 octombrie, reprezentații poliției din Republica Moldova au anunțat că documentează deja peste 400 de persoane pentru faptul că au primit bani în schimbul voturilor, riscând astfel amenzi de până la 37.500 de lei.
Îți mai recomandăm Peste 400 de oameni sunt bănuiți că și-au vândut votul la alegerile de duminică din R. MoldovaȘtire preluată de pe pagina Europa Liberă Moldova.
Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.