Viorica Dăncilă a încercat o primenire, însă remanierea, prea timidă, s-a oprit la jumătatea drumului. În guvern sunt încă oameni numiți de Dragnea, îndatorați lui și folosiți de el.
Erau în suita lui, într-o perioadă de maxim delir propagandistic și electoral. Dezlănțuit împotriva opoziției, Liviu Dragnea se izmenea cu rezultatele mirobolante ale politicii PSD: „la o înjurătură de-a lor, noi am mai făcut o școală. La altă înjurătură, noi am mai făcut un drum. Au mai venit cu o înjurătură, am mai făcut un spital. Au mai venit cu o înjurătură, am mai mărit o subvenție la roșii”. Omul responsabil cu făcutul drumurilor era ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, aflat de față. El are renumele de a fi organizat evenimente ieșite din comun, cum ar fi inaugurarea lucrărilor unor autostrăzi pentru uzul liderului PSD, și în prezența televiziunilor, dar care dispar peste o zi ca și cum n-ar fi fost. În istoria potemkiniadei postcomuniste a intrat șantierul drumului expres Pitești - Craiova, la care au participat Răzvan Cuc, Olguța Vasilescu, Claudiu Manda și Liviu Dragnea.
Cuc a fost ministru al Transporturilor și în guvernele Grindeanu şi Tudose. În ianuarie 2017, întrebat de câţi kilometri de autostradă şi-a propus să inaugureze în acel an, Cuc a răspuns: „Nu promit niciun kilometru de autostradă“. S-a ţinut de cuvânt: nu a fost construit niciun kilometru de autostradă în mandatul său. În toamna anului 2017, şi-a dat demisia la cererea premierului Mihai Tudose. „Domnul Cuc a fost un exemplu de e cum să fii ministru şi să nu faci nimic“, a spus Mihai Tudose. Venit în PSD pe filiera Partidul Poporului - Dan Diaconescu, a intrat în guvernul Dăncilă după mutarea din organizaţia PSD Giurgiu în filiala Neamţ. A fost alegerea expresă a lui Liviu Dragnea, care îl consideră „un tânăr capabil”, „am mare încredere în capacitatea lui de a conduce Ministerul Transporturilor aşa cum trebuie“. Ceea ce este egal cu zero, Liviu Dragnea îl considera capabil și pe Darius Vâlcov. La o privirea fugară în CV-ul profesional, Răzvan Cuc este absolvent a două facultăți private, în specialități fără nici o legătură cu transportul feroviar, aerian, naval și rutier. Un papagal și o victimă sigură a birocrației din minister. Și a „specialiștilor” din domeniu.
Dovadă? A fost nevoie de intervenția directa a primului ministru pentru demiterea directorului general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga. Motivul? Și-a asumat termene nerealiste, a dezinformat cu privire la stadiul proiectelor. Compania era subordonată ministerului și ministrul transportului ar fi fost în măsură să știe primul de raportări false şi management defectuos.
Mai mult, între 2007 şi 2014, România a pierdut un miliard de euro, bani europeni, la capitolul infrastructură, pentru că autorităţile nu au fost capabile să facă proiecte suficient de bune. În 2018, planurile erau mari: 100 de kilometri de autostradă ar fi trebuit deschişi traficului. S-au inaugurat mai puţin de 60. Sub mandatul lui, s-a surpat o porţiune din autostrada Sibiu-Orăştie, la mai puţin de un an de la inaugurare și un tronson de 200 de metri a fost refăcut pe cheltuiala antreprenorului.
Cu prilejul demiterii, s-a aflat că directorul Narcis Neaga a plătit bani frumoși pentru știri pozitive și o imagine favorabilă companiei. Bani care au ajuns a firma DC News, controlată de Bogdan Chirieac. Pentru circa 10.000 de euro, în studioul DC News, Narcis Neaga a acordat un interviu de o oră, un minut și zece secunde. Un mister pentru viitor cum și cât au fost facturate cele zece secunde de informație! Cert este că Narcis și-a oglindit succesul cu o sută de kilometri de autostradă, deși Institutul Național de Statistică a publicat datele oficiale care arătau că în 2018 au fost finalizați doar 60 de kilometri de autostradă. Dar ce importanță mai are realitatea jenantă a cifrelor când avem un ministru cu o competență de toată jena? A fost nevoie de, cum să-i spunem, de competența Vioricăi Dăncilă pentru a pune lucrurile la punct.