Noua listă a țărilor din zona roșie, galbenă și verde. Marea Britanie este pe lista roșie

Grecia a intrat pe lista verde după ce la precedenta Hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență se afla în zona galbenă.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a prezentat noua listă a țărilor în funcție de rata de incidență. Hotărârea se aplică pentru stabilirea persoanelor care sosesc în România din diferite țări și în ce cazuri se instituie măsura carantinei.

Persoanele care au făcut schema completă de vaccinare nu trebuie să stea în carantină, chiar dacă vin dintr-o țară aflată pe lista roșie sau galbenă. Din zona galbenă se poate scăpa de carantină cu un test PCR, dar această variantă nu este valabilă pentru cei care se întorc din țări aflate pe lista roșie.

Noua listă a țărilor în funcție de rata de incidență a fost prezentată vineri dimineață, actualizarea fiind la 14 zile.

Marea Britanie rămâne pe lista roșie, având o rată de incidență de 1.7. Este singurul stat european care rămâne în zona roșie, alături de state și teritorii de pe alte continente precum: India, Africa de Sud, Maldive, Seychelles, Costa Rica sau Nepal.

Țările și teritoriile din zona roșie, CNSU, 25 iunie 2021

Zona galbenă, 25 iunie 2021

Pentru turiști, veștile sunt bune, numeroase destinații aflându-se în zona verde.

Grecia, Bulgaria, Spania, Portugalia, Turcia, Italia, Franța se află pe lista verde. Intrarea în aceste state depinde de politica națională, dar, la revenire, nu este nevoie de carantină.

Grecia se afla până acum pe lista galbenă.

Țări sau teritorii aflate pe lista verde

  • ​Republica Dominicana, Federația Rusă, Spania Portugalia, Andorra, Bahamas, Monaco, Turcia, Cipru, Olanda, Irlanda, Danemarca, Grecia, Slovenia, Belgia, Franța, Qatar, Thailanda, SUA, Canada, Palestina, Croația, Elveția, Austria, Italia, Germania, Mexic, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Egipt, Polonia;
Îți mai recomandăm Marea Britanie ar putea reduce restricțiile de călătorie impuse de pandemie