Nu toți românii sunt agreați de Parlamentul European: Viceprim-ministrul Viorel Ștefan, respins din Curtea de Conturi

Vicepremierul Viorel Stefan, autorul faimoasei taxe pe gospodarie

Eurodeputații  din Comisia pentru controlul bugetar au acceptat-o astăzi ca membru al Curții de Conturi pe croata Ivana Maletić, respingând candidatura PSD-istului român Viorel Ștefan.

Votul a fost secret. Croata Maletić este membru al Comitetului pentru Afacerile Economice și Monetare. Inainte de a intra în Parlamentul European în 2013, ea a lucrat în administrația publică a țării ei.

Viorel Ștefan, deputat de Galați, este și viceprim-ministru PSD. El este cel care a propus anul trecut proiectul de impozit pe gospodării, numit globalizarea veniturilor.

„Vorbim despre procesul de globalizare a veniturilor, ceea ce este un obiectiv raţional, se întâmplă în toată lumea civilizată şi, cu siguranţă, la un moment dat şi în România va trebui să realizăm acest demers - globalizarea veniturilor”, spunea atunci Viorel Ştefan.

Curtea de Conturi a UE este cea care supraveghează gestionarea financiară sănătoasă a bugetului UE. În timpul audierii de astăzi din Parlamentul European, mai mulți eurodeputați au chestionat absența oricărei activități împotriva corupției a lui Viorel Ștefan. Cum se vede, europenii au făcut o fixație cu corupția.