O navă românească, avariată ușor în atacul cu drone al Rusiei din Portul Reni de pe Dunăre, lângă Galați

Atacurile cu drone de luni dimineața, asupra porturilor Reni și Ismail au avut loc aproape de România care, pe Dunăre, are graniță comună cu Ucraina.

O navă românească care se afla ieri, în Portul Reni, din regiunea Odesa, a fost avariată în atacul cu drone al Rusiei. Nava este civilă.

Ministerul de Externe precizează pentru Europa Liberă că avariile la nava afectată sunt mici, iar echipajul și-a continuat drumul.

Ministerul de Externe adaugă că nu există cetățeni români răniți în atacurile care au vizat porturile ucrainene de la Dunăre.

În atacul Rusiei de ieri, porturile Reni și Ismail au fost afectate. Potrivit Ministerului Apărării din Ucraina, Rusia a atacat cu drone Shaheds.

Trei drone au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană, însă altele au reușit să lanseze proiectile asupra unui hangar cu cereale și a unor silozuri. Șase persoane au fost rănite.

Atacurile cu drone de luni dimineața, asupra porturilor Reni și Ismail au avut loc aproape de România care pe Dunăre, are graniță comună cu Ucraina.