Galerie FOTO | Inundațiile din Pakistan, sute de morți și mii de case distruse. „O catastrofă climatică gravă!”

Oamenii se adună în fața unui drum afectat de inundații în urma ploilor musonice abundente în zona Madian din nordul Pakistanului, în Valea Swat, 27 august 2022.

Mii de persoane care locuiesc în apropierea râurilor umflate de inundații din nordul Pakistanului au primit ordin de evacuare pe 27 august, în timp ce bilanțul victimelor ploilor musonice devastatoare depășește 1.000 de morți, fără a se întrevedea un sfârșit.

Autoritatea națională de gestionare a dezastrelor din țară (NDMA) a declarat că 119 persoane au murit și 71 au fost rănite numai în ultimele 24 de ore.

 

Un bărbat (stânga) împreună cu un tânăr folosesc o antenă parabolică pentru a deplasa copiii dintr-o zonă inundată, după ploile musonice abundente din districtul Jaffarabad, provincia Balochistan, pe 26 august 2022.

Guvernul a declarat stare de urgență pentru a face față inundațiilor.

Oameni cu bunurile și animalele lor ajung într-un loc mai sigur după ce au fost evacuați din casele lor din Sukkur, provincia Sindh, la 27 august 2022.

Un bărbat înoată în zonele inundate în timp ce se îndreaptă spre un teren mai înalt, în urma ploilor și inundațiilor din timpul sezonului musonic din Charsadda, Pakistan, 27 august 2022.

Această combinație de fotografii din 24 martie și 28 august 2022, furnizate de Maxar Technologies, arată un sat și câmpurile din Rajanpur, Pakistan, în urma inundațiilor. 

Personalul armatei pakistaneze distribuie alimente persoanelor afectate de inundații în apropierea unei tabere improvizate în urma ploilor musonice puternice din districtul Rajanpur din provincia Punjab, la 27 august 2022.

Ministerul de Interne al țării a declarat că trupele vor ajuta cele patru structuri administrative provinciale din Pakistan, inclusiv zona sud-vestică Balochistan, cea mai afectată.

Între timp, în diferite părți ale țării sunt înființate centre pentru a ajuta la colectarea, transportul și distribuirea de bunuri de ajutorare a victimelor, au declarat Forțele Armate pakistaneze.

Trupele armatei ajută, de asemenea, oamenii să se evacueze în locuri mai sigure, oferind adăpost, mese și asistență medicală celor afectați de inundații, au precizat forțele armate.

Sajid Ali, un fermier de 42 de ani, își inspectează câmpul de bumbac în timpul sezonului musonic din satul Masu Bhurgri, la periferia orașului Hyderabad, Pakistan, la 1 august 2022.

Peste 800.000 de hectare de teren agricol au fost afectate de inundații, spun autoritățile.

Oameni care se plimbă cu o căruță trasă de măgari pe un drum inundat, în urma ploilor din timpul sezonului musonic, în Hyderabad, Pakistan, 24 august 2022. 

Doi bărbați vâslesc pe plute improvizate în timp ce traversează o stradă inundată, pe fondul ploilor din timpul sezonului musonic din Hyderabad, Pakistan, 24 august 2022. 

Mai multe corturi temporare, ale oamenilor care au fugit din casele lor afectate de inundații, au fost amplasate de-a lungul unui drum din Sukkur, provincia Sindh, la 27 august 2022.

Provincia sudică Sindh, care a fost grav afectată de inundații, a cerut 1 milion de corturi, în timp ce provincia vecină Balochistan - în mare parte lipsită de electricitate, gaz și internet - a solicitat 100.000 de corturi, a declarat Rehman, conform CNN

Persoane strămutate se refugiază de-a lungul unei autostrăzi după ce au fugit din casele lor afectate de inundații în urma ploilor musonice puternice din districtul Charsadda, în provincia Khyber Pakhtunkhwa din Pakistan, la 27 august 2022.

În Pakistan, sudul Asiei, ploile puternice și inundațiile au provocat moartea a cel puțin 1.033 de persoane, dintre care 348 de copii, de la jumătatea lunii iunie până acum, au anunțat autoritățile duminică.