Palmierii, motiv de scandal între primarii Robert Negoiță și Nicușor Dan. Ce spun bucureștenii

Your browser doesn’t support HTML5

Primăria Capitalei a scos palmierii plantați în weekend, în zona Unirii din centrul Capitalei, de Primăria Sectorului 3, pe motiv că nu au autorizație de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) și sunt plantați ilegal.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a spus luni că a trimis Poliția Capitalei, sâmbătă, să oprească plantarea palmierilor, dar nimeni nu i-a ascultat pe polițiști.

El a spus că există o hotărâre a Consiliului General, care spune că sectoarele pot să intervină pe bulevardele care sunt administrate de Primăria Generală, cu condiţia să ceară autorizație.

„Nu au cerut niciodată. Mai mult, în momentul în care au spart trotuarul din faţa Magazinului Unirea, au fost amendaţi şi li s-a spus să se oprească”, a declarat Nicuşor Dan.

Primarul general a adăugat că la kilometrul 0 al Capitalei nu poate planta oricine orice vrea: „Este nevoie să te consulţi cu specialişti, nu poţi să vii de capul tău să pui meri”.

Într-un videoclip postat pe contul său de Facebook, sâmbătă, în ziua plantării palmierilor, Robert Negoiță a spus că un astfel de copac costă mai puțin de 1.000 de lei, cu tot cu TVA și transport.

„Uitaţi cât de frumoşi sunt, cât de bine arată. Sunt plante aclimatizate, specialiştii ne asigură că vor trăi, că vor supravieţui inclusiv pe perioada iernii. Ajung să n-aibă probleme până la minus 15, chiar minus 20 de grade. Când a fost ultima dată când în Bucureşti au fost minus 20 de grade?”, declara Robert Negoiță, conform înregistrării de pe Facebook.

Palmierii scoși din Piața Unirii au ajuns luni din nou la Primăria Sectorului 3. În replică, Robert Negoiță susține în continuare că nu este nevoie de niciun aviz pentru a planta copaci în București.

„Poate nu a fost ideea cea mai fericită, dar mi-o asum, ca să plantăm acolo copaci exotici, care - potrivit specialiștilor - rezistă iarna. Legal, nu aveam nevoie de nimic că să plantăm copaci. Nu e nicio prevedere că ai nevoie de aviz într-un București care e poluat și are nevoie de copaci. Să vii să spui că nu avem nevoie de spațiu verde și de copaci e o nebunie”, a spus primarul Sectorului 3 la Digi24.

Montaj video: Andrei Avram