Galerie foto | Pană cibernetică la nivel global. Peste 1.000 de zboruri anulate și întreruperi în activitatea băncilor și companiilor

Aeroportul Internațional Kuala Lumpur, Sepang, Malaeiza – pasagerii unui zbor Air Asia sunt procesați manual, în timpul blocajului cibernetic. 19 iulie 2024.

Pasagerii se uită la panourile cu informații despre zboruri la Terminalul 4 al Aeroportului Adolfo Suarez Madrid-Barajas din Madrid, afectat de pana cibernetică globală.

Căderea serviciilor IT a scos din funcțiune sistemele de check-in din aeroporturile din întreaga lume, obligându-le să gestioneze îmbarcările manual - 19 iulie 2024.

Aeroportul Amsterdam-Schiphol, Olanda - Defecțiunea Windows afișată pe un ecranul unui computer de la ghișeul operatorului de turism TUI a aeroportului, unul dintre cele mai aglomerate din Europa - - 19 iulie 2024.

Logo-ul companiei de tehnologie de securitate cibernetică „CrowdStrike” .
Specialiștii spun că, cel mai probabil, o actualizare a CrowdStrike pentru sistemele Microsoft Windows a produs blocajul informatic.

Aeroportul Internațional Herni Coandă, București, România – cel puțin două curse aeriene au fost anulate pe 19 iulie, în urma defecțiunii cibernetice de la nivel global.

Aerportul din Rotterdam, Olanda. Călătorii stau în fața aeroportului din cauza întârzierilor generate de căderea cibernetică. 19 iulie 2024.

Pe 19 iulie 2024, calculatoarele cu sistemele de operare Microsoft Windows și program CrowdStrike au încetat să mai funcționeze. Au fost afectate curse aeriene, bănci, magazine, companii de telecomunicații la nivel global.
 

Aeroportul Internațional Hong Kong – personalul  înregistrează manual pasageri. 19 iulie 2024.

Un mesaj de eroare este afișat pe un ecran la Disneyland pe fondul întreruperilor cibernetice globale. Chessy, Franța,19 iulie 2024.

Sydney, Australia – un client își face cumpărăturile lângă un ecran albastru la terminalele automate ale unui supermarket - 19 iulie 2024.

Aeroportul Internațional Milwaukee Mitchell (Wisconsin - Statele Unite ale Americii) – pasageri la rând la ghișeele de check-in. 19 iulie 2024.

Londra, Canary Wharf – anunț într-un supermarket referitor la faptul că nu pot fi procesate plățile cu cardul.

Aeroportul Internațional Indira Gandhi, New Delhi, India – informații referitoare la zbourile anulate sau întârziate. Unul dintre panourile electronice este în modul „recovery” - 19 iulie 2024.

Aeroportul Internațional Sardar Vallabhbhai Patel, Ahmedabad, India – pasageri strânși în zona de plecări a aeroportului. 19 iulie 2024.

Aeroportul Charles de Gaulle, Paris, Franța – un cuplu se odihnește la intrarea în aerport. Pe 26 iulie, în capitala Franței începe Olimpiada de Vară, iar sportivii și spectatorii au început să ajungă la Paris. Autoritățile franceze spun că sistemul de computere al aeroportului nu a fost afectat de defecțiunea cibernetică a Microsoft, dar au existat întârzieri datorate operatorilor aerieni. 19 iulie 2024.

Aeroportul Charles de Gaulle, Paris, Franța – un voluntar de la Olimpiadă privește tabele de sosiri de la aeroport- 19 iulie 2024.

Aeroportul Don Mueang International din Bangkok, Thailanda – și aici au fost probleme cauzate de blocajul cibernetic la nivel global. 19 iulie 2024.

Aeroportul Adolfo Suarez Madrid–Barajas din Madrid, Spania. Pasagerii așteaptă în Terminalul 4. 19 iulie 2024.

Aeroportul Haneda International, Tokio, Japonia – pasagerii stau la rând la ghiseele companiei Delta Airlines. 19 iulie 2024.

Aeroportul Internațional Newark, New Jersey, SUA – angajați al United Airlines așeaptă lângă un monitor din Terminalul C, care arată „blue error”, defecțiune cunoscută sub numele „Blue Screen of Death”. 19 iulie 2024.