Roșia Today: Florentin-Costel Pandele: „Ridic eu, la Voluntari, o catedrală exact ca Notre Damme.”

Liviu Dragnea se gândește la înscrierea Tel Drum în licitația pentru reconstrucția Notre Damme

Clasa politică românească a fost afectată teribil de tragedia de la Paris. Roșia Today a luat pulsul politicienilor și vă prezintă câteva reacții la cald.

Marele om de cultură, politică și teologie Florentin-Costel Pandele, primar de Voluntari și primar general al capitalei prin căsătorie, a declarat: „Eu am ridicat în Voluntari o catedrală. Știu cum se face. O să mai ridic una exact ca Notre Damme din Paris, în Pipera, ca să aibă și corporatiștii unde să se roage ca creștinii că acuma se roagă doar la calculatoare.”

Gabriela Firea: „Îl felicit pe soțul meu pentru Notre Damme de Voluntari. In semn de solidaritate voi aloca încă 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului și o să-i propun Patriarhului să-i schimbe numele în Catedrala Mântuirii Notre Damului.”

Roșia Today, 2019

Tudorel Toader: „După ce am vazut drama catedralei Notre Damme, am facut o ievaluare atentă și am tras concluzia ca ordonanțele pentru schimbarea legilor justiției nu ard atât de tare acum. Deci, mai așteptăm, chiar daca pe Liviu Dragnea îl frige.”

Petre Daea: „Dacă nu era cormoranii, nu lua foc Notre Damme. Spun asta deoarece cormoranii fumează. E singura pasăre fumătoare din lume. Am vazut cu ochii mei cormorani cu țigara în gură, stând pe mal, așteptând să vină peștii la ei să le ceară un foc și nenorociții îi mâncau.”

Îți mai recomandăm Roșia Today: Aurelian Pavelescu despre Corneliu Coposu - „a făcut pușcărie din interes”

Viorica Dăncilă: „Imi pare rău pentru acest incendiu care a mistuit catedrala și transmit domnului Cocoșat de la Notre Damme că îi putem asigura cazare pe perioada reconstrucției la București, chiar în cladirea guvernului, unde, dacă dorește, putem instala un clopot.”

Ana Maria Prodan a postat pe rețelele sociale mai multe poze vechi cu ea și Laurențiu Reghekampf în pijamale, în față la Notre Damme.

Îți mai recomandăm Roșia Today: „Cocaina de la Marea Neagră provine dintr-un zăcământ”, interviu cu Carmen Dan

Un antreprenor din Suceava a anunțat că demarează proiectul „Catedrala de un metru” ca să protesteze fiindcă la noi catedralele și bisericile vechi nu sunt așa de înalte și impunătoare ca cele din Vest.

Klaus Iohannis a anunțat întrebarea de la referendum: De ce a ars Notre Damme și cine i-a dat foc?

Îți mai recomandăm Roșia Today: Primarul Pandele a descoperit cauza dezastrului din România

Acesta este un text satiric. Opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu cele ale Radio Europa Liberă.