Parada militară de 1 Decembrie din București, în imagini

În Capitală, parada militară are loc, în mod tradițional, la Arcul de Triumf.

Aproximativ 4.000 de militari și specialiști români, 500 de militari din peste 20 de țări, circa 200 de mijloace tehnice și peste 50 de aeronave au participat, duminică, la parada militară organizată în Piața Arcul de Triumf din București.

Înainte de începerea paradei, președintele Klaus Iohannis. îmbrăcat în negru și cu o cocardă în culorile naționale la piept, a depus o coroană de flori la Arcul de Triumf.

Pe lângă șeful statului, mai mulți membri ai Guvernului, președintele Senatului și cel al Camerei Deputaților, fostul președinte Traian Băsescu, liderul USR, Dan Barna, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, s-au numărat printre oficialii care au venit în Piața Arcului de Triumf pentru a asista la parada militară. De asemenea, au mai fost prezenți șefi de instituții, reprezentanți ai corpului diplomatic și ai cultelor religioase, dar și veterani.

Aviația militară și-a făcut apariția pe cerul Bucureștiului și a deschis Parada Militară cu ocazia Zilei Naționale.

Dispozitivul pentru defilare a fost format din blocuri de paradă, organizate pe detaşamente, cu personal şi tehnică ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Militarii se pregătesc înainte de defilare

Tehnica militară trece pe sub Arcul de Triumf.

Un detașament de intervenii și acțiuni speciale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a trecut și el pe sub Arcul de Triumf.

Alături de militarii români, în acest an, la paradă, au fost prezente detaşamentele de militari străini din Bulgaria, Canada, Republica Cehă, Croaţia, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Slovenia, Turcia, Ucraina şi SUA.

Mii de români au venit să vadă Parada la București

România a aniversat, în acest an, 101 ani de la Marea Unire.

Puteți urmări mai jos Parada militară de Ziua Națională din București