Parlamentarii au chiulit masiv de la ședința festivă prin care au fost marcați 25 de ani de Parteneriat Strategic cu SUA

Your browser doesn’t support HTML5

Parlamentul a dorit să marcheze printr-o ședință solemnă 25 de ani de Parteneriat Strategic cu SUA și a adoptat o Declarație pentru a marca momentul. Peste 200 de senatori și deputați nu apar însă pe lista celor care au votat Declarația, iar un senator PSD a votat împotrivă.

România a ratat, în iulie 1997, aderarea la NATO, dar vizita președintelui american Bill Clinton, venit la București la doar câteva zile după Summit-ul de la Madrid, a reprezentat un semnal pentru politicienii români că trebuie să mențină drumul spre vest. Cu ocazia vizitei, pe 11 iulie, a fost lansat Parteneriatul Strategic, iar România și Statele Unite aniversează anul acesta 25 de ani de la acest moment. Pe 11 iulie, parlamentarii sunt însă în vacanță, iar ședința solemnă a fost organizată mai repede, marți, 28 iunie. Momentul a coincis, însă, cu ultima săptămână de lucru din sesiunea parlamentară. Atmosfera de vacanță i-a făcut pe mulți parlamentari să absenteze și de la acest moment festiv.