Patronul firmei de deratizare din Timişoara a cumpărat substanțele folosite de la „o cunoștință”, fără documente. El știa că substanțele sunt mai puternice decât de obicei, dar a primit asigurări că apartamentele în care a făcut dezinsecția nu erau locuite, spune avocatul său.
”A fost un incident total nefericit și pentru el chiar surprinzător, aș putea spune, nu se aștepta să fie un astfel de deznodământ dramatic", a declarat pentru Mediafax Călin Stăiculescu, avocatul adminstratorului firmei.
Potrivit avocatului, nu era prima dată când clientul său achiziționa substanțe de la acea persoană și le folosea. Acesta le-a mai folosit la un hotel din județul Timiș, unde a avut rezultate foarte bune, ba chiar a fost chemat să revină la acel hotel în decembrie, pentru că erau mai puțini clienți: „urma să degajeze acele camere și să continue lucrările și în camerele în care nu s-a făcut deratizarea. Drept pentru care a și procurat aceste substanțe, pentru această acțiune de deratizare care urma să aibă loc în decembrie. Primind o nouă solicitare în tot acest răstimp, s-au folosit aceste pastile la această locație".
Ministerul Sănătății a anunțat că, după deratizarea de la Timișoara, marți dimineața erau internați 12 adulți și 16 copii, toți în stare bună, cu o evoluție favorabilă. Procurorii au informații că în acest caz s-a folosit o substanță ce conține fosfură de aluminiu, cu efecte letale în caz de inhalare.
Un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit.