Galerie Foto | Perseide 2021: imagini cu stelele căzătoare din acest an

Un meteor surprins în deșertul Negev din sudul Israelului, 13 august 2021.

Un meteor, observat tot în deșertul Negev din sudul Israelului. Fotografie realizată la data de 13 august 2021.

Un avion traversează cerul brăzdat de ploaia de meteori din acest an. Fotografia a fost realizată în dreptul sitului arheologic Stobi, de lângă Negotino, Republica Macedonia de Nord, la data de 12 august 2021. Ploaia de meteori Perseid apare în fiecare an când Pământul trece prin resturile și praful lăsat în urmă de cometa Swift-Tuttle.

Un meteor, observat deasupra muntelui Tvrtkovac, în timpul ploii de meteoriți Perseid, văzută din Zenica, Bosnia și Herțegovina, la data de 8 august 2021.

În această expunere de 30 de secunde a camerei foto se poate observa un meteor care străbate cerul în dreptul localității Spruce Knob, Virginia de Vest, 11 august 2021.

Un meteor este observat cum străbate cerul în dreptul localității americane Spruce Knob, Virginia de Vest. Fotografie realizată la data de 11 august 2021.

Ploaia de meteori, văzută din Zenica, Bosnia și Herțegovina, 8 august 2021.

În alți ani, imaginile cu Perseidele au fost la fel de spectaculoase. În această fotografie din 12 august 2019, un meteor străbate cerul nopții pe deasupra pietrelor funerare medievale din necropolisul Radimlja, Bosnia și Herțegovina.

Tot în august 2019, un meteor este văzut cum străbate cerul pe deasupra Monumentului Revoluției din Kozara, regiunea Prijedor, Bosnia și Herțegovina.