Plaja din Vama Veche, parțial distrusă, după ploile abundente

Ploaia abundentă de vineri spre sâmbătă a „răscolit” plaja de pe Vama Veche și alte localități din sudul litoralului românesc.

Plaja din Vama Veche nu mai există, la propriu, după ce ploile de vineri noapte au distrus pur și simplu aproape totul. Potrivit meteorologilor, în zona Mangaliei precipitațiile au atins un nivel record, de 225,9 l/mp.

Vremea rea face prăpăd pe litoral, unde un ciclon format deasupra Mării Negre își arată puterea. Probleme sunt în mai multe stațiuni, transmis știrileprotv.ro.

Cea mai afectată a fost partea de sud a litoralului, iar în Vama Veche o mare parte din plajă a fost înghițită de apă. Beach-barurile de pe plajă au fost distruse iar apa care s-a strâns în stațiune se varsă în mare, transmite corespondentul Pro Tv, Yvette Mîrza.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale Apele Române au anunţat sâmbătă dimineață cantităţi record de precipitaţii pe litoral în ultimele 24 de ore. La Mangalia s-au înregistrat 225,9 l/mp, la 23 August - 145 l/mp, la Tuzla - 118 l/mp.

Un canal colector din Vama Veche nu a mai făcut față cantității de apă colectate și a refulat, răsturnând inclusiv o dubă parcată la marginea plajei.

Precipitaţiile sunt comparabile cu evenimentele din 2005, fiind afectate de inundaţii pluviale localităţile Mangalia, 2 Mai, Venus, Jupiter, Saturn. La Tuzlastaţia de pompare s-a pornit preventiv.

”Este posibil ca în cursul zilei să fie înregistrate noi pagube în zona Eforie, Constanţa, Corbu”, au precizat reprezentanţii Administraţiei Naţionale Apele Române.

Sudul județului Constanța a fost sub Cod Roșu de posibile inundații severe, iar sâmbătă Institutul Național de Hidrologie a anunțat prelungirea avertizării până duminică la ora 12.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI