Fotogalerie | Cum arată adăposturile antiaeriene de la Plauru

Pe 6 septembrie, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a confirmat găsirea unor fragmente de drone în apropierea satului Plauru, situat pe malul Dunării, la câteva sute de metri de portul ucrainean Izmail, atacat de dronele ruseşti. Pe 13 septembrie, un elicopter al MApN a identificat, la Nufăru, fragmente dintr-o a treia dronă căzută pe teritoriul României. Forțele. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat decizia construirii de adăposturi antiaeriene în satul Plauru/comuna Ceatalchioi/județul Tulcea, pentru protejarea locuitorilor din Deltă.

Lucrările au fost făcute de detașament de 50 de militari de la Brigada 10 Geniu.  

Armata a mobilizat mai mult mijloace tehnice pentru construirea adăposturilor. 

 „Adăposturile, cu dimensiunile 9,6 m lungime, 2 m lățime (la interior) și 1,5 m înălțime (la interior), vor fi predate, după finalizarea lucrărilor, autorităților locale ale comunei Ceatalchioi”, transmite MApN.

Militarii au construit două adăposturi antiaeriele din chesoane de beton pe platoul din fața fostului pichet de grăniceri.

Adăpostul începe să prindă contur.

Unul din adăposturi, aproape de finalizare. 

Sacii de nisip blindează adăpostul și pe dinăuntru, și pe dinafară.

„Spațiile de protecție sunt construite din cadre prefabricate din beton armat tip P2, combinate cu amenajări suplimentare executate la locul instalării – consolidarea incintei cu strat de saci de pământ și montarea de protecții la ambele capete (șicane de beton consolidate cu saci de pământ)”, spune MApN.

Adăposturile asigură protecția împotriva schijelor, fragmentelor și a undei de șoc generate de prăbușirea în proximitatea structurii a unei drone, chiar și în cazul în care aceasta poartă încărcătură de luptă care detonează la impactul cu solul.

Militarii Brigăzii 10 Geniu au finalizat joi spațiile de protecție construite în zona Plauru, pe care le-au predat primăriei comunei Ceatalchioi, din care face parte satul Plauru.