PNL din Sângeorz nu e interesat de ”valoarea ca om” a primarului, campania continuă

Șeful liberalilor din Sîngeorz Băi susține că organizația îi va face în continuare campanie primarului abuziv, pentru că nu interesează ” valoarea lui ca om” sau viața privată. Premierul Orban spune însă ca a cerut ca pe plan local să înceteze orice asociere cu Traian Ogâgău.

Liberalii din Sîngeorz Băi îl vor vota pe primarul Traian Ogâgău și îl vor însoți în fiecare zi în campania electorală. Precizarea a venit pentru Europa Liberă de la președintele PNL Sîngeorz Băi, Claudiu Runcan, la o zi după ce premierul Orban, dar și organizația județeană PNL Bistrița Năsăud, s-au delimitat de edil. Conducerea PNL a reacționat după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care fata primarului era la perete, dezbrăcată, iar tatăl ei îi cerea să repete după el cum se va disciplina. Contactați telefonic, premierul Ludovic Orban și prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, susțin că orice colaborare cu primarul abuziv va înceta de astăzi, indiferent de ce spune liderul local.

Delimitarea liberalilor de primarul abuziv din Sîngeorz Băi, Traian Ogâgău, a fost până în prezent una la nivel strict declarativ. Liberalii din oraș continuă campania alături de candidatul independent ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Este un adevăr, vom continua să mergem pe străzi cu domnul Ogâgău. Vom recomanda oamenilor să îl voteze. Nu am văzut ca organizația județeană să aibă o compatibilitate cu primarul din Sîngeorz Băi. S-au dezis de el în plan politic, iar noi, organizația de la Sîngeorz Băi continuăm colaborarea cu candidatul Traian Ogâgău în plan administrativ”, a declarat Claudiu Runcan, președintele PNL Sîngeorz Băi pentru Europa Liberă.

Șeful liberalilor din Sîngeorz Băi susține argumenția folosită de primar: a fost o capacană, iar electoratul este interesat de activitatea administrativă a lui Traian Ogâgău și nu de viața lui de familie.

A fost o capcană pusă la cale de contracandidatul de la PSD. Eu nu am văzut filmarea și nu mă interesează. Viața privată a domnului Ogâgău nu mă interesează, cum nu îi interesează nici pe cetățeni. Noi continuăm campania alături de candidatul Ogâgău, nu mă interesează omul, mă interesează capacitatea lui administrativă”, a fost poziția președintelui PNL Sîngeorz Băi.

Acesta consideră că ”atacul” la adresa primarului ”va avea consecințe asupra scorului electoral pe care îl vom obține”, ceea ce e un ”disconfort”, spre deosebire de abuzul la care a fost supusă fata, care nu îi provoacă niciunul. „Aceste lucruri fac parte din viața privată a domnului Traian Ogâgău și nu mă interesează”.

Cu toate că merg împreună în campanie, președintele PNL Sîngeorz Băi susține că, de fapt, și el s-a delimitat politic de primarul Traian Ogâgău, iar ”valoarea lui ca om” pur și simplu nu îl interesează.„Vă pot spune ce voi face în 27 septembrie în plan personal: votez candidatul

independent Traian Ogâgău și o să vedeți că poate sunt mii de oameni care vor face acest lucru. Eu voi vota Traian Ogâgău. Încercați să scoateți în evidență valoarea lui ca om. Valoarea lui ca om nu mă interesează pe mine. Poziția noastră e fermă, în plan administrativ suntem partenerii lui Traian Ogâgău, dar nu politic”, a susținut președintele organizației PNL Sîngeorz Băi.

Traian Ogâgău este primar în Sîngeorz Băi, iar în luna martie a fost condamnat în primă instanță pentru fapte de corupție. PNL nu și-a asumat candidatura acestuia pentru un nou mandat, l-a exclus din partid, dar îl susține din postura de candidat independent. Ludovic Orban a fost cel care a cerut ca Traian Ogâgău să fie scos de pe lista PNL pentru locale, susțin surse din conducerea partidului.

Ludovic Orban: Am cerut să nu mai existe asociere cu primarul T. Ogâgău

Starea de lucruri din județ a luat prin surprindere conducerea centrală, care susține că nu știa că liberalii din județ continuă campania alături de primarul Ogâgău.

După ce Europa Liberă l-a informat pe președintele PNL, Ludovic Orban, despre afirmațiile făcute de liderul PNL din Sîngeorz Băi privind continuarea campaniei alături de primarul care și-a abuzat fiica, premierul a răspuns: „am cerut ca echipa PNL să nu mai meargă în campanie alături de Traian Ogâgău, să nu mai existe asociere între PNL și primarul independent”.

Reacția premierului continuă linia de delimitare, doar că discursul său nu a avut efect imediat în plan local.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat pentru Europa Liberă că împreună cu premierul Ludovic Orban vor lua decizia ca orice acțiune de campanie a PNL alături de primarul Traian Ogâgău să înceteze.

„PNL nu tolerează astfel de chestiuni. După ce mi-ați atras atenția, sută la sută PNL nu va mai avea nici un fel de acțiune comună cu acest candidat la primărie. Noi nu putem să ne afișăm un om, un liberal cu o persoană care are un astfel de comportament. Sfatul meu pentru președintele organizației este să se delimiteze rapid de astfel de comportamente pentru că sunt absolut înfiorătoare, e o senzație de te sperie, te înfurie”, a declarat pentru Europa Liberă prim-vicepreședintele PNL.

Rareș Bogdan a adăugat că Traian Ogâgău nu este membru PNL, iar candidatura sa este una independentă.

„Condamnăm total, feroce, orice altă violență fizică orientată împotriva copiilor. Ce a făcut domnul primar trebuie cercetat de organele competente. Mi se pare că aceste acte de violență orientate îndreptate împotriva copiilor, în familie, sau în afara familiei, sunt chestiuni grave”, a precizat prim-vicepreședintele PNL.

Primarul din Sîngeorz Băi și-a acuzat contracandidații că folosesc clipul video cu fetița sa în campania electorală și că filmarea a fost realizată anul trecut. Traian Ogâgău a susținut că problema ține de viața sa personală, nu de cea publică.

Îți mai recomandăm Poveștile „primarilor lui Dragnea” care au plecat spre „banii lui Orban”