Traficul rutier se redeschide parțial pe podul Kerci

„Transportul cu motor pe Podul Crimeea a fost restabilit în sensul invers pe banda cea mai exterioară din dreapta”, a anunțat vicepremierul ru Marat Husnullin.

Traficul rutier parțial a fost deschis pe o bandă a Podului Kerci, din Crimeea, a declarat vicepremierul rus Marat Husnullin pe canalul său de Telegram, la aproape 24 de ore după ce podul a fost lovit de două explozii.

„Transportul cu motor pe Podul Crimeea a fost restabilit în sensul invers pe banda cea mai exterioară din dreapta”, a scris Husnullin luni, citat de Reuters.

Un cuplu de ruși a fost ucis, iar fiica lor în vârstă de 14 ani a fost rănită luni, într-un atac atribuit ucrainenilor asupra podului construit de Putin după ce Moscova a anexa ilegal Crimeea de la Ucraina în 2014.

Kievul nu și-a revendicat responsabilitatea pentru atac.

Incidentul a complicat planurile pentru turiștii ruși pentru care Crimeea este în mod tradițional o destinație majoră.

Presa de stat a difuzat luni imagini cu ambuteiaje în timp ce turiștii ruși se grăbeau spre casă, conducând prin părți din sudul Ucrainei controlate de forțele ruse.

Îți mai recomandăm Rusia acuză Ucraina pentru noul atac asupra Podului Kerci, care face legătura cu Crimeea. Două persoane ar fi murit
Europa Liberă România e pe Google News. Vă puteți abona AICI.