Poliția și Min. Sănătății cercetează cazul femeii care a născut pe trotuar, după ce a fost refuzată de Spitalul Municipal Urziceni

Intrarea în Spitalul Municipal Urziceni. Captură video.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru abuz în serviciu în cazul femeii care a născut pe trotuar, în fața spitalului din Urziceni, după ce i s-a refuzat internarea. Polițiștii s-au sesizat din oficiu după informațiile apărute pe rețelele sociale.

Faptele cercetate privesc săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, ca urmare a neîndeplinirii atribuțiilor de serviciu de către personalul medical, informează IPJ Ialomița.

„Din primele verificări a reieșit că o femeie, de 24 de ani, din localitatea Bărbulești, s-a prezentat la unitatea de primiri urgențe a unui spital din Urziceni, în travaliu, la scurt timp aceasta născând un făt viu pe cale naturală, în curtea unității medicale”, arată comunicatul IPJ Ialomița.

O tânără a născut pe trotuar, în fața Spitalului Municipal Urziceni, județul Ialomiţa, după ce nu a fost primită la Urgenţe pe motiv că nu ar mai fi fost locuri, potrivit declarațiilor unor martorilor.

Cercetarea Poliției din Ialomița vine după ce și reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat controale și primele sancțiuni la spitalul din Urziceni.

„Pacienta a ajuns la UPU, a fost văzută de o doamnă asistent, în mod normal trebuia să ceară investigații de la medicul de gardă. Acesta nu a fost sunat. În schimb ea a sunat la 112”, a explicat inspectorul șef Mioara Comana.

Ministrul Sănătății, Vasile Rafila, a cerut demisia directorului Spitalului Municipal.

Reprezentantul Ministerului Sănătății a anunțat care sunt sancțiunile stabilite până în prezent.

„Managerul a fost sancționat cu 4.000 pentru neorganizare. A fost sacționată doamna asistent care nu a respectat procedurile, tot cu 4.000 de lei”, a adăugat inspectorul.

De asemenea, sancțiuni ar putea primi medicul de gardă „pentru că nu și-a îndeplinit atribuțiile” și directorul medical al instituției.

„Și domnul director medical avea atribuții, dar între timp s-a internat într-un spital, este în concediu medical”, a precizat inspectoarea.

De altfel, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a cerut demisia de onoare sau demiterea managerului spitalului din Urziceni.

„Eu cred că o demisie de onoare sau o demitere a managerului Spitalului din Urziceni de către primarul din Urziceni, ca urmare a acestui eveniment scandalos, eu cred că este și morală și potrivită și vine și ca răspuns la o așteptare a populației”, a spus Alexandru Rafila.

Cercetătile de la spitalul din Urziceni au început după ce pe rețelele sociale s-a viralizat o postare care varăta cum o femeie a născut pe stradă, ajutată de echipajul de pe Ambulanţă, după ce ar fi fost refuzată de Spitalul Urziceni.