Primarul din Mioveni, reținut de procurori. „Nu am luat, am dat”

Procurorii DNA Pitești au dispus reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 5 octombrie 2023, a primarului PSD al orașului Mioveni, Ion Georgescu. Primarul a fost reținut miercuri seară de procurorii DNA când restituia 10.000 de euro din mita de 30.000 de euro primită de la un medic.

Mita era restituită medicului pentru că primarul nu a reușit să îl angajeze la spitalul din localitate pe un post de conducere.

Întrebat de un reporter, în fața sediului DNA, de ce este acuzat, Ion Georgescu a declarat: „Nu am luat, am dat”, fără a oferi alte explicații.

Spitalul din Mioveni este singurul spital de stat din România construit de la zero după 1989.

Georgescu, acum vicepreședinte la PSD Argeș și președinte PSD la Mioveni a intrat în rândurile social-democraților din 1998 și este primar al orașului Mioveni din 2006, după ce a fost viceprimar timp de șase ani (2000-2006). Înainte de activitatea politică a fost șef la depozitul cantinei (1985-2000) de la uzina Dacia, arată CV-ul său.

Procurorii DNA au făcut percheziții la domiciliul primarului miercuri seară după realizarea flagrantului cu momentul restituirii banilor, scrie Agerpres.

Potrivit declarației sale de avere, Ion Georgescu are din 1992 un apartament de 63 de metri pătrați împreună cu soția sa, un teren intravilan de 1.000 de metri pătrați și un autoturism Rover, din 2016, 40.000 de lei în conturi și acțiuni la SC Turism Mioveni SRL. Ca primar a câștigat în 2022 suma de 105.582 de lei.

Îți mai recomandăm Fost primar scapă de dosarul de corupție prin prescrierea faptelor

La scurt timp de la reținerea sa de procurorii anticorupție, Biroul Permanent Judeţean al PSD Argeş a decis excluderea lui Ion Georgescu din partid.

Preşedintele PSD Argeş, Ion Mînzînă, a spus, citat de News.ro, că partidul „condamnă ferm și se dezice de orice faptă în afara legii” și că va rămâne „consecvent principiilor sale de integritate şi va fi intransigent cu oricine le va încălca”.