Primarul din Nabatieh, ucis în atacurile israeliene asupra orașului libanez

Nabatiyeh, localitate din Liban unde Hezbollah și aliatul său, partidul șiit Amal, dețin controlul.

Primarul din Nabatieh se află printre cei uciși miercuri în atacurile israeliene asupra municipalității din sudul orașului libanez, unde Hezbollah și aliatul său, partidul șiit Amal, dețin controlul.

Șase persoane, inclusiv primarul local, au fost ucise de atacurile aeriene israeliene asupra orașului Nabatieh, din sudul Libanului, transmite BBC.

„Primarul din Nabatieh, printre alții, a fost martirizat. Este un masacru”, a declarat guvernatorul Nabatiehului, Howaida Turk, pentru Agence France-Presse (AFP), adăugând că a fost în clădirea municipalității.

Hezbollah este o grupare armată și un partid politic care controlează o mare parte din sudul Libanului.

Hezbollah a fost desemnată organizație teroristă de Statele Unite, în timp ce Uniunea Europeană a pus pe lista neagră aripa sa armată, dar nu și partidul politic care face parte din parlamentul libanez.

Salvatorii afiliați Hezbollah au mai declarat pentru AFP că mai multe persoane au fost ucise în atacul din clădirea municipalității, inclusiv primarul Ahmad Kahil.

Un martor ocular a descris situația ca pe o „teroare frenetică”, spunând că cel puțin nouă atacuri aeriene violente au vizat orașul în decurs de doar 30 de minute.

Martorul ocular, un localnic al orașului, a spus pentru BBC că una dintre loviturile aeriene a lovit clădirea municipalității din Nabatieh, unde primarul participa la o întâlnire a celulei de criză privind situația umanitară din oraș.

Localnicul a relatat pentru BBC că a văzut ambulanțe năvălind la fața locului pentru a ajuta la eforturile de căutare și salvare.

Ministerul libanez al Sănătății a confirmat atacul.

Forțele armate israeliene (IDF) nu au comentat atacul și nici nu au spus dacă primarul ar fi fost vizat de atac.

Hezbollah a continuat să atace Israelul cu rachete și miercuri.

Forțele de Apărare ale Israelului spun că 90 de proiectile - care înseamnă de obicei rachete - au intrat în țară în ultimele 24 de ore.

Anterior, IDF a spus că a interceptat o „țintă aeriană suspectă” în zona Văii Jezreel.

Și separat, în sudul Israelului, IDF spune că a interceptat o lansare care a traversat din Gaza după ce au fost activate alerte în zona Mefalsim și Nir Am.

Îți mai recomandăm Peste 20 de morți după un atac al Israelului asupra militanților Hezbollah din Liban

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI