Ucraina face progrese pe frontul de sud

Datele despre succesele de pe front au venit din două surse ucrainene diferite.

Oficiali militari ucraineni au declarat sâmbătă că forțele Kievului au capturat teritorii nespecificate în sud și au revendicat un succes parțial în apropierea satului cheie Robotyne, relatează Reuters.

„Direcția Tavria" este linia de front pe care înaintează trupele ucrainene, după cum a scris pe Telegram generalul Oleksandr Tarnavskyi, comandantul forțelor ucrainene din sud. „Acolo sunt teritorii eliberate. Forțele de apărare lucrează".

El nu a precizat însă și unde a fost făcut avansul. Completând, reprezentanții Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei au declarat că au avut „succes parțial în zona Robotyne din regiunea Zaporizhzhia".

Îți mai recomandăm Nou atac asupra podului care leagă Rusia de Crimea, sâmbătă după amiază

Aceeași ofiiali susțin că, printre civil morți sau răniți,se numără și copii, în urma unei zile în care rușii au lansat șase rachete și 36 de lovituri aeriene și au tras 32 de salve de rachete asupra zonelor populate și pozițiilor trupelor ucrainene.

Acesta a precizat că au avut loc 33 de confruntări de luptă și a menționat că forțele de apărare ale Ucrainei au continuat o operațiune ofensivă în direcțiile Melitopol și Berdyansk.