Propunere primar: Anchetă socială pentru cuplurile care vor copii

Primarul de Târgu Mureș, Dorin Florea, spune că sunt multe cupluri care se bazează pe alocațiile de la stat și sunt mai puțin iteresate de soarta copiilor

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, este de părere că ar trebui să fie obligatorie introducerea unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aibă copii.

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, Florea spune că viitorii părinți ar trebui să facă dovada că dețin condițiile necesare pentru creșterea unui copil și anume: dovada unui loc de muncă și a unei locuințe stabile, o situație financiară acceptabilă, un nivel de educație minim stabilit prin lege și vârsta minimă la care un adult să devină părinte.

În cazul în care, totuși, un cuplu ajunge să aibă un copil fără să îndeplinească aceste condiții, statul ar urma să-i prea copilul și să-i ofere condițiile corespunzătoare pentru dezvoltare - igienă, educație, hrană - fără ca indemnizația de creștere a copilului să mai fie acordată părinților, crede Dorin Florea.

Aceștia ar avea ulterior posibilitatea să-și recupereze copilul după ce vor îndeplini condițiile enumerate, spune primarul.

Florea crede că multe familii defavorizate din România, înțelegând prin asta nu persoanele cu dizabilități, ci pe cei apți de muncă, și-au făcut o sursă de venit din indemnizațiile acordate pentru creșterea copiilor.

„Cred că nu este cazul să ne gândim să creștem demografia țării cu orice preț. În România există multe familii defavorizate (nu mă refer la persoane cu dizabilități), ci la cei apți de lucru care nu vor să muncească, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: să aibă o sursă de venit. Aceste medii generează infracționalitate crescută, abandon, lipsă de educație etc”, mai spune primarul din Târgu Mureș.