Galerie Foto | Protestele rușilor împotriva războiului declanșat de Putin, suprimate violent de autorități

Poliția reține un protestatar ce ține în mână o pancartă cu mesajul „Nu războiului cu Ucraina” în timpul unui protest organizat spontan în piața Pușkin din centrul Moscovei.

Un grup de protestatari anti-război, surprinși în Moscova, Rusia, 24 februarie 2022.

Protestele au izbucnit joi seară, după ce Vladimir Putin a anunțat o „operațiune militară specifică” împotriva Ucrainei. Mai multe rachete au lovit ținte militare, dar și clădiri civilie și administrative din Ucraina. 

Poliția arestează o femeie în timpul protestelor din Moscova împotriva războiului, 24 februarie 2022.

Un graffiti în rusă, cu traducerea „fără război” în Sankt Petersburg, Rusia, 24 februarie 2022.

Ofițerii de poliție formează un baraj în fața demonstranților adunați în orașul Sankt Petersburg, Rusia, 24 februarie 2022.

Poliția arestează o protestatară la Moscova pe 24 februarie 2022. Sute de oameni au ieșit în stradă în centrul Moscovei, protestând împotriva atacului Rusiei asupra Ucrainei. Mulți dintre manifestanți au fost arestați de către forțele de ordine. Proteste similare au avut loc în alte orașe din Rusia.

Un bărbat ține o pancartă pe care scrie „Nu”, în timpul unui protest împotriva invaziei Ucrainei de către Rusia.

O mulțime de oameni se adună în Sankt Petersburg pentru a participa la un protest împotriva invadării Ucrainei. Statele Uniunii Europene, Marea Britanie și Statele Unite au impus sancțiuni fără precedent regimului de la Kremlin. (Rusia, 24 februarie 2022)

Ofițerii de poliție rețin un demonstrant în timpul unui protest împotriva invaziei Ucrainei în centrul orașului Sankt Petersburg, Rusia. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a lansat joi o invazie la scară largă a Ucrainei, ucigând zeci de soldați și civili ucraineni și atrăgând condamnări din partea liderilor occidentali. 

Sute de persoane au fost până în prezent arestate în mai multe orașe din Rusia. Cei arestați riscă un dosar penal, potrivit autorităților.

Poliția arestează un protestatar la Moscova, Rusia, 24 februarie 2022. 

Un protestatar afișează o pancartă pe care scrie „fără război” în timpul unui protest spontan organizat împotriva deciziei lui Vladimir Putin de a invada Ucraina în orașul Sankt Petersburg, Rusia, 24 februarie 2022. 

Poliția arestează un grup de tineri ruși în Sankt Petersburg, Rusia, 24 februarie 2022.

O persoană reacționează la vestea că Rusia a invadat Ucraina. O parte semnificativă a rușilor se opune unui război împotriva Ucrainei.