Ucraina susține că a dejucat tentativa rusească de piratare a sistemului de luptă al forțelor armate

SBU spune că responsabilitatea atacului revine unei echipe sofisticate de hackeri ruși, cunoscută în comunitatea de cercetare în domeniul securității cibernetice ca Sandworm.

Serviciile speciale ucrainene au dejucat tentativa hackerilor ruși de a pătrunde în sistemul informațional de luptă al forțelor armate ucrainene, a anunțat marți serviciul de securitate ucrainean.

„Ca urmare a măsurilor complexe, SBU a dezvăluit și a blocat acțiunile ilegale ale hackerilor ruși care au încercat să pătrundă în rețelele militare ucrainene și să organizeze colectarea de informații”, informează Reuters care citează o postare făcută de SBU în aplicația de mesagerie Telegram.

SBU spune că responsabilitatea atacului revine unei echipe sofisticate de hackeri ruși, cunoscută în comunitatea de cercetare în domeniul securității cibernetice ca Sandworm. Hackerii ruși plănuiau să folosească tablete militare ucrainene pentru a răspândi viruși în sistemul de luptă, spune serviciul secret ucrainean.

Hackerii ar fi încercat să obțină acces la „informații sensibile despre acțiunile forțelor armate ucrainene, locația și mișcarea forțelor de apărare, suportul tehnic al acestora”.

Ucraina a raportat o creștere a încercărilor rusești de a pirata sistemele informatice ale guvernului ucrainean, ale forțelor armate și sectorului energetic de la începutul invaziei rusești din februarie 2022.

Rusia a negat în mod repetat acuzațiile.

Îți mai recomandăm Departamentul de Energie al SUA a primit cereri de răscumpărare de la un grup de hackeri ruși