Trei miniștri importanți și-au dat demisia din guvernul de la Kiev

Oleksandr Kamyshin, ministrul Industriilor Strategice din Ucraina, și-a dat demisia marți.

Rada Supremă a Ucrainei a primit demisiile ministrului Industriilor Strategice - Oleksandr Kamyshin, ministrului Justiției - Denîs Malyusyka, ministrului Protecției Mediului și Resurselor Naturale - Ruslan Strilets, și șeful Fondului Proprietății de Stat, Vitaly Koval, scrie serviciul ucrainean al Europei Libere.

„Toate demisiile vor fi luate în considerare la următoarea sesiune plenară”, a scris Ruslan Stefanchuk. președintele Parlamentului de la Kiev, pe rețelele de socializare.

Anterior, deputatul Yaroslav Zheleznyak a declarat că parlamentul ar putea lua în considerare schimbările din guvern în două etape: mai întâi, demisiile, iar apoi numirea altor miniștri.

La o conferință de presă din 3 septembrie, Ruslan Stefanchuk a remarcat că modificările din guvern vor fi „la fața locului” și că nu trebuie să ne așteptăm la o repornire completă a guvernului, deoarece, conform legii, nu este posibilă înlocuirea completă a componenței Cabinetul în timpul legii marțiale.

Pe 27 august, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că discută cu prim-ministrul Denîs Shmyhal despre posibile schimbări în guvern.

În vară, publicația „Pravda ucraineană” și RBC-Ucraina, citând surse din anturajul președintelui, au scris că președintele Ucrainei probabil că „s-a săturat” de premierul Denîs Shmyhal și ar putea plănui să-l demită.

Shmyhal a fost la conducerea guvernului timp de un record de 4,5 ani, iar în acest timp demisia sa a fost prezisă de mai multe ori.

Marți, Ucraina a fost lovită puternic de rachetele rusești.

Cel puţin 49 de persoane au fost ucise într-un tir rus cu rachetă care a vizat un institut militar în oraşul Poltava, în centrul Ucrainei.

Îți mai recomandăm Zelenski îl demite pe comandantul forțelor aeriene ucrainene după prăbușirea unui avion F-16

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.