Atac rusesc cu rachete asupra celui mai mare spital de copii din Ucraina și cel mai mare centru de tratare a copiilor bolnavi de cancer

Spitalul de copii Ohmatdit din Kiev, cel mai mare spital de copii din țară dar și cel mai important centru pentru tratarea copiilor cu cancer, a fost atacat luni, pe 8 iulie, cu rachete rusești.

Pacienții spitalului, majoritatea copii bolnavi de cancer, au fost scoși în fața spitalului după atacul rusesc cu bombe. Nu se știe în acest moment numărul exact al victimelor. 

Spitalul de copii Ohmatdit din Kiev este cel mai mare centru din Ucraina pentru tratarea copiilor bolnavi de cancer. 

Mamele și-au scos copiii în fața spitalului după atacul rusesc cu rachete.

O fetiță rănită cu mama ei. 

Kremlinul continuă să susțină că atacurile sale nu vizează populația și infrastructura civilă.  

Victimele sunt scoase de sub dărâmături de salvatori. În imagine, cel mai probabil mama unui copil bolnav.

Cetățenii Kievului s-au strâns în curtea spitalului și ajută la înlăturarea molozului. 

Locuitorii Kievului dau o mână de ajutor salvatorilor și ajută la înlăturarea molozului și resturilor de după bombardament. 

Rusia continuă să susțină că nu atacă infrastructura civilă și că civilii nu sunt țintele sale în „operațiunea specială de denazificare” a Ucrainei. 

Un cadru medical rănit și scos pe targă din spital. 

Locuitorii Kievului își unesc forțele pentru a ajuta la evacuarea pacienților spitalului bombardat și înlăturarea resturilor după bombardament. 

Salvatorii caută victime printre dărâmăturile spitalului din Kiev.

Vladmir Putin continuă „denazificarea” Ucrainei. Spitalul de copii Ohmatdit, din Kiev, cea mai mare unitate medicală pentru copii din Ucraina și cel mai important centru din țară pentru tratarea copiilor cu cancer, a fost atacat luni de rachetele rusești.