Rechizitoriul în cazul Caracal în așteptare

Actul prin care DIICOT îl inculpă pe Gheorghe Dincă pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu a fost finalizat de procurori, urmând ca procurorul general, Bogdan Licu, să-l confirme, scrie Monitorul Justiției, care citează surse judiciare.

La aproape opt luni de la crimele din Caracal, DIICOT trimite în judecată dosarul, care se va judeca la Tribunalul Olt.

Potrivit rechizitoriului, Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de persoane, două omoruri calificate şi profanare de cadavre.

Pe ultima sută de metri, Gheorghe Dincă s-a răzgândit și nu a mai recunoscut uciderea Luizei Melencu. Mai mult, el a încercat să-i pună pe anchetatori pe o pistă falsă, susținând că ar fi avut doi complici, un bărbat și o femeie, numai că, la verificarea numelor în baza de date, anchetatorii au găsit o singură femeie cu acest nume, a cărei descriere nu corespundea cu cea făcută de Dincă.

„Această ultimă declaraţie a fost pusă la dosar. Astfel, rechizitoriul este finalizat, urmând să fie trimis pentru confirmare la procurorul general al PICCJ, după care să ajungă la instanţa Tribunalului Olt”, au confirmat surse judiciare pentru Monitorul Justiţiei.

Prin același document este inculpat și Ştefan Risipiţeanu, acuzat de violarea Luizei Melencu.