Renumărarea voturilor din Georgia îl confirmă pe Joe Biden câștigător

Președintele ales Joe Biden a câștigat statul Georgia după ce renumărarea voturilor a reconfirmat că democratul a avut mai multe voturi în scrutinul din 3 noiembrie.

Secretarul de stat al Georgiei, Brad Raffensperger, a declarat că nu există „nici o îndoială” că statul va certifica victoria lui Biden pe 20 noiembrie.

„Auditul s-a aliniat foarte aproape de ceea ce am avut noi în rapoartele din noaptea alegerilor”, a declarat Raffensperger pentru postul local WSB-TV.

Deoarece rezultatele neoficiale i-au arătat pe Joe Biden și pe președintele Donald Trump, cu o marjă strânsă de aproximativ 14.000 de voturi, prin lege statul era obligat să facă o nouă numărătoare a celor aproape 5 milioane de buletine de vot.

Associated Press și televiziunile americane au desemnat Georgia pentru Biden, oferindu-i fostului vicepreședinte ultimul stat care nu a fost declarat la mai mult de două săptămâni după alegeri.

Biden a fost declarat câștigătorul general al alegerilor din 7 noiembrie după ce a depășit pragul de 270 de electorali necesari pentru a câștiga alegerile.

Cu cele 16 voturi electorale ale Georgiei, Biden a câștigat alegerile cu 306 la 232. Trump.

Victoria în Georgia este o realizare majoră pentru democrați, care nu au luat statul republican de când Bill Clinton a câștigat alegerile prezidențiale din 1992.

De asemenea, oferă încredere democraților pentru cele două curse electorale pentru posturile de senatori care vor determina controlul Senatului anul viitor.