MAE: Încă 600 de români din Israel s-au întors în țară

Pasagerii se uită la un panou de plecare pe Aeroportul Ben Gurion de lângă Tel Aviv, Israel, pe 7 octombrie 2023.

Continuă să crească numărul românilor care se întorc din Israel din cauza războiului. Alți aproape 600 de oameni au ajuns la București marți dimineață, potrivit autorităților. În prezent este neclar câți români se mai află în zonă.

596 de cetăţeni români au revenit în ţară din Israel, în noaptea de luni spre marţi, cu curse aeriene operate de Tarom şi companii private, a transmis Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat.

„În cursul nopţii de 9 spre 10 octombrie 2023, alţi 596 de cetăţeni români au revenit în România, prin intermediul a două curse Tarom şi două curse operate de două companii aeriene private”, se menționează în comunicat.

Luni seară, alţi 115 cetăţeni români au revenit în ţară din Israel, cu o cursă a unei companii aeriene private.

Îți mai recomandăm MAE: 115 români au revenit luni seară din Israel. Premierul Ciolacu: 780 au cerut repatrierea

Premierul Marcel Ciolacu declara luni că „vorbim de peste 1.600” de cetățeni români care s-ar fi aflat în total în Israel în momentul în care Hamas a început atacul surpriză.

Ministerul nu precizează în comunicatul de marți dimineață numărul cetățenilor români rămași în Israel și care și-au exprimat intenția să vină în țară.

MAE spune însă că cetăţenii români care se află pe teritoriul Israelului se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv şi îşi pot anunţa prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro şi la numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum şi cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi.

În plus, ministerul le recomandă românilor care intenţionează să călătorească în Israel să îşi reprogrameze călătoria şi să urmărească rubrica Alerte de călătorie.

Îți mai recomandăm Marile întrebări ale atacului Hamas în Israel