Un român a atacat la Londra o fetiță de 11 ani cu un cuțit

Hot weather in central London

Cetățeanul român Ioan Pintaru, acuzat de tentativă de omor după ce a atacat cu un cuțit o fetiță de 11 ani în centrul Londrei, a compărut marți în fața instanței britanice.

S-a întâmplat în miezul zilei într-o zonă foarte aglomerată. Din primele informații, individul nu le cunoștea nici pe copila care i-a căzut victimă, nici pe mama acesteia.

Potrivit BBC News, procurorul de caz a declarat în fața instanței că Pintaru ar fi imobilizat-o pe fetiță și a înjunghiat-o de opt ori.

Era 11.30 dimineața când românul de 32 de ani a atacat cu cuțitul, din senin, o fetiță chiar în inima Londrei, în Leicester Square. Copila de 11 ani era cu mama ei, iar zona era plină de turiști.

Fata a suferit răni la nivelul feței, umărului, gâtului și încheieturii mâinii în timpul atacului și a fost transportată la spital.

Ea rămâne în spital și este posibil să fie supusă unei operații estetice, ca urmare a rănilor sale, a fost informată instanța.

Pintaru a vorbit, prin intermediul unui interpret, doar pentru a-și confirma numele, data nașterii și faptul că nu are o adresă fixă.

Mai mulți agenți de securitate din apropiere au intervenit și l-au imobilizat pe agresor. În 4 minute a ajuns și poliția, care l-a reținut pe român.

Mai multe, pe stirileprotv.ro

Îți mai recomandăm Alte cinci posibile morţi suspecte la Spitalul Sf. Pantelimon. Șefa secției de Terapie Intensivă, audiată șase ore de procurori
Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI