Rovana Plumb pentru Roșia Today: ,,Se pare că, uneori, în politică sexul chiar contează”

Deși părea că ezită, viitorul președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, n-a stat prea mult pe gânduri când a avut de ales între Rovana Plumb și Dan Nica, cele două nominalizări din partea României pentru postul de comisar european.

Protejata Angelei Merkel a urmărit să asigure paritatea bărbați-femei în cadrul Comisiei, potrivit doctrinei progresiste dominante printre înalții funcționari de la Bruxelles. Așa că Dan Nica a avut soarta pecetluită încă din start. Mare pagubă nu e nici pentru UE, nici pentru România.

Ca fost ministru în mai multe guverne (la Ministerul Muncii, al Mediului, respectiv al Fondurilor Europene), a venit rândul transporturilor să intre în cv-ul doamnei Plumb. Credem că se va descurca la fel de bine şi în acest domeniu cum s-a descurcat în celelalte. Noroc că la UE sunt mulţi consilieri care știu meserie. Asta ne mai linişteşte.

Îți mai recomandăm Roșia Today: Reacție dură a lui Liviu Dragnea după suspendarea vizei în SUA: „Trump să-mi dea înapoi banii pe Micul Dejun cu Rugăciune”

Corina Crețu, predecesoarea Rovanei Plumb, s-a descurcat onorabil în aceeaşi funcţie şi nu a făcut facultatea de drumuri şi poduri. Deci, se poate. O sursă din Bruxelles ne-a spus că au ales tot o româncă la transporturi deoarece funcţionarii din departamentul respectiv s-au obişnuit cu stilul românesc şi nu vor vreun neamţ sau vreun francez că le strică zenul.

Îți mai recomandăm Roșia Today. România se modernizează din nou, cu ocazia alegerilor locale

Trecând peste principiul de funcționare al Comisiei Europene, fiecare comisar încearcă, pe cât posibil, să-și ajute în primul rând concetățenii.

Să sperăm că Rovana Plumb nu va aloca bani europeni exclusiv în județul Dâmbovița, unde fiul acesteia, Andrei Plumb este printre cei care conduc destinele organizației județene a PSD în calitate de baron local în devenire. Și să mai sperăm că nu va merge la Bruxelles cu acel Audi Q7 înmatriculat cu numere de Bulgaria (ca să evite taxa de mediu). Și nici că va găsi vreo mică insuliță europeană pe care s-o concesioneze firmei TelDrum în scopuri recreative, de pescuit.

”Am luat act cu reală plăcere de faptul că Ursula von der Leyen m-a ales pe mine. Îmi pare rău pentru Dan Nica, se pare că, uneori, în politică sexul chiar contează. Pe mine m-a avantajat, şi-i mulţumesc lui Dumnezeu şi doamnei Ursula pentru această inspirată alegere a mea ca comisar europen”, ne-a declarat, în exclusivitate, Rovana Plumb.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă.

Îți mai recomandăm Teodor Viorel Meleșcanu pentru Roșia Today: „ Am gustat din toate câte puţin: PCR, KGB, FSN, FDSN, PDSR, ApR, PNL, ALDE, SIE…”
Îți mai recomandăm Ponta pentru Roșia Today: „Îl sprijinim pe Diaconu pentru că Iohannis este un actoraș amator, necredibil”