Roșia Today: PSD = PCR (Partidul Carnavalului Românesc)

La ora asta PSD este un imens car alegoric, exact ca alea pe care defila Radu Mazăre îmbrăcat în Regele Soare.

La Roșia Today obișnuim să facem glume despre ce se întâmplă în politica de la noi. Dar de data asta realitatea este o glumă atât de bună, că nu mai putem adăuga nimic. O să citim întâi știrea despre căsătoria lui Radu Mazăre, care cică va avea loc la începutul lunii viitoare. Mihai Mazăre, fratele Regelui Soare de la Mamaia, ne explică: „După ce ei doi se căsătoresc, urmând ca ei să cunune și să fie nașii colegului lui de celulă, care și el vrea să-și ia prietena în căsătorie. O să fie două nunți într-una. Nu o să fie o petrecere. Eu vin, da. Nu știu care e regulamentul, cum pot veni invitații. Trebuie să mă ocup de verighete și mai am și sarcini pe care mi le-a dat.”

E frumos. Avem nevoie și de iubire, căci doar iubirea ne ajută să trecem prin greutățile vieții mai ușor. Probabil vor urma și niște botezuri, ceea ce este foarte normal, că nu te însori doar ca să ai un certificat in buzunar. Rostul oricărui om pe lume este să aibă o familie și urmași. La primari, mai este un scop și mai important, să fugă de pușcărie dacă sunt prinși cu botul în borcanul cu miere. În cazul Mazăre, asta cu fuga s-a rezolvat, au ramas familia și copii. Casă de piatră are asigurată oricum, familia îi lipsea. Totul are o logică.

Radu Mazăre a fost de toate în viață, Ștefan cel Mare, Ofițer nazist, Regele Soare, jurnalist, primar, Che Guevara. De ce să nu fie și mire la nunta lui de la Rahova? Deci băiatul ăsta nu se poate opri din circ nici măcar la închisoare. Viața lui a fost un continuu carnaval și așa este și acum, chit că omul are în față 9 ani de Rahova, la care se mai pot adăuga și alte condamnări. Până la urmă poate că este un exemplu tonic pentru tânăra generație. Nu trebuie să-ți pierzi pofta de viață la contactul contondent cu vitregiile vieții.

Dar stați un pic, să aruncăm un ochi și la ultimul CeX al PSD. Ce vedem noi acolo? Manechinul Oprișan preia Viorica din fruntea guvernului și cu ea, puterea din PSD. Fifor îl acuză pe Iohannis că ONU a faultat România, când de fapt o faultaseră ei cu mutarea ambasadei la Ierusalim. Gabi Firea, doamna cu sârma în locul în care o doare cel mai tare de bucureșteni, e supărată că manchinul de Focșani îi trage șefia partidului la care visa, de sub picioare. Manechinul acuză gruparea Stănescu-Firea că vor să vândă partidul lui Ponta și țipă pe culoarele Parlamentului după Ciolacu, șef al Camerei Deputaților și, se zice, prieten de șpriț cu Mihai Tudose. Paul Stănescu își dă demisia din funcția de președinte executiv al partidului și se îmbufnează spre Viorica. Viorica fixează returul decisiv al bătăliei taman în ziua în care doamna Firea e internată pe caz de sârmă. Pe scurt, Circul de Stat!

Pe vremuri Cornel Dinu, întrebat despre degringolada de la clubul tinereții lui, Dinamo, a spus cam așa: „Situația tulbure din club se poate datora și situării geografice. Dinamo este așezat între Spitalul de Urgență Floreasca și Circul de Stat.” Cam așa cred că este situat azilele astea și PSD. Mazare continuă Carnavalul după zăbrele, ceilalți fac și ei carnaval pe unde pot. La ora asta PSD este un imens car alegoric, exact ca alea pe platforma cărora defila Mazăre îmbrăcat în Regele Soare: Partidul Carnavalului Românesc. Poate apare și Dan Puric în peisaj, drept candidat la prezidențiale. Merge. Se potrivește. Dar cu Nicolae Guță o fi vorbit cineva de la PSD pentru o candidatură la Cotroceni? Carnavalul este în toi și nimeni nu-l mai poate opri.

Acesta este un text satiric, iar opinia autorului nu este, neapărat, și poziția Radio Europa Liberă.