Roșia Today: Taximetria conduce România

Sunt două zile de când a intrat în vigoare ordonanța de urgență prin care Uber și alte forme de transport alternativ au fost interzise în România. Nu-i așa că e mai liniște în țară?

S-a mai rezolvat o problemă care ne măcina adânc. O mișcare extrem de inteligentă, venită cu puțin timp înaintea alegerilor.

Grupul Rosia Today

Doar că domnii de la PSD-ALDE au omis un lucru. Cei afectați de această măsură sunt mult mai mulți decât cei pentru care a fost luată. Socialism pur, nu-i așa? Și niște voturi pierdute din pix doar de dragul unor patroni de firme de taxi. Printre cei care abandonaseră taxiul în favoarea Uber se mai aflau și câțiva simpatizanți ai lui Dragnea. Dar nu contează, pentru că PSD își permite. Cei mai mulți dintre alegătorii lor merg doar cu autocarul, organizat. Și mai sunt și plătiți pentru asta. Așa că, români, lăsați fițele astea occidentale și folosiți doar ce credem noi că e bine pentru voi.

În fond, taximetristul, cel puțin cel din București, este ca PSD. Tu îi dai bani, el te conduce. Nu tu l-ai ales, ci el te-a ales pe tine. Cel mult, tu ai avut noroc că te primește lângă el. E greșit îmbrăcat pentru activitatea pe care o prestează, needucat, rezolvă alte probleme în timp ce-și pierde timpul ducându-te la destinație. Ține discursuri, te ceartă dacă nu ești pe aceeași linie ideologică cu el. La final, ca să fie bine, trebuie să-i lași și șpagă, altfel te înjură.

Oare domnii și doamnele din guvern știu că sistemul car-sharring este o alternativă civilizată, modernă și benefică atât pentru client, cât și pentru stat? Pentru client că poate alege, iar pentru stat că încasează impozite dintr-o afacere transparentă, în care plățile se fac cu cardul, la nivel de zecimale. De ce aplicațiile de taxi clasic nu acceptă plata cu cardul? Raspunsul este atât de simplu: bacșișul, evaziunea și corupția. Din cauza lor România are probabil cel mai bătrân și mai neperformant parc auto de taximetre. Concurența este o cale naturală de a schimba ceva in domeniu. Mult mai bună decât DNA-ul sau orice organ de control. Din pacate, vorba ardeleanului, n-ai cu cine.

Pentru îmbunătățirea transportului, următorul pas ar fi să se dea licențe de taximetrie doar celor care au fost eliberați din pușcărie pe baza recursului compensatoriu. Ar fi păcat să nu merităm mai mult.

Îți mai recomandăm Roșia Today: Nicolae Guță: ”Să trăiască alianța / Care i-am lustruit clanța,/ PSD-eu și cu ALDEU/ Sa le-aju-te Dumnezeu...”