Rusia lansează valuri de atacuri cu drone asupra Kievului. Ucraina spune că a lovit un depozit de muniție rusesc 

Explozia unei drone interceptate deasupra Kievului în timpul unui atac ruses. 26 septembrie 2024.

Rusia a lansat luni dimineata mai multe valuri de drone care au vizat Kievul. Armata ucraineană spune că forțele aeriană au apărat cu succes orașul: oficialii au declarat că au doborât 67 din cele 73 de drone și una dintre cele trei rachete lansate de Rusia.

Kievul, regiunea înconjurătoare și toată partea de est a Ucrainei au fost sub alertă de raid aerian timp de mai bine de cinci ore luni dimineață, potrivit datelor forțelor aeriene ucrainene.

Toate dronele lansate de Rusia la Kiev au fost fie distruse fie de sistemele de apărare, fie neutralizate de războiul electronic, a declarat Serghei Popko, șeful administrației militare din Kiev, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Estimările privind amploarea totală a atacului vor veni mai târziu luni, dar, potrivit informațiilor preliminare, nu au existat victime și nu au fost raportate pagube, a adăugat el, transmite Reuters.

Rusia a lansat mai multe atacuri aeriene asupra Kievului și Ucrainei pe parcursul lunii septembrie, vizând infrastructura energetică, militară și de transport a Ucrainei, în atacuri care au ucis zeci de civili.

Rusia neagă că a vizat civili în invazia pe scară largă pe care a numit-o „operațiune specială” când a fost lansată, în februarie 2022.

Ucraina spune că a lovit un depozit de muniție rusesc

Ucraina a declarat duminică că a trimis peste 100 de drone adânc în interiorul Rusiei pentru a lovi un depozit important de arme, în timp ce intensifică atacurile în interiorul teritoriului rusesc.

„Forțele de apărare au lovit depozitul militar Kotluban” din regiunea Volgograd, la sute de kilometri de granița cu Ucraina, la o zi după ce un transport de arme iraniene ar fi ajuns la fața locului, a scris pe Telegrom Statul Major al Ucrainei.

„Un incendiu și o detonare de muniție au fost observate pe teritoriul depozitului”, se arată în postare în care se afirmă că instalația a fost folosită pentru depozitarea și modernizarea rachetelor și artileriei.

Rusia nu a confirmat atacul, raportând doar că a distrus 67 de drone peste noapte deasupra regiunii Volgograd.

Guvernatorul Volgogradului, Andrei Bocharov, a declarat că resturile care au căzut de la drone au declanșat incendii de vegetație, dar nu au provocat victime sau pagube.

Atac cu drone de două ore

Site-urile de știri din Volgograd au citat localnici care au spus că atacul cu dronă a durat aproximativ două ore și i-a determinat pe unii locuitori să-și părăsească casele.

Ministerul rus al Apărării a declarat duminică că apărarea sa aeriană a distrus și interceptat un total de 125 de drone ucrainene deasupra teritoriului său în timpul nopții.

Guvernatorii din regiunile ruse Voronej și Rostov au raportat unele pagube, dar nu au anunțat victime în urma atacului.

Ministerul Apărării a declarat că vehicule aeriene fără pilot au fost interceptate și deasupra regiunilor Briansk și Kursk, regiunea Krasnodar din apropierea Crimeei și deasupra Mării Azov.

Îți mai recomandăm 16 răniți în sudul Ucrainei în atacurile rusești. Rusia a doborât 125 de drone ucrainene

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.