Rusia reclamă atacuri ucrainene în regiunile Briansk şi Belgorod. Ucraina neagă implicarea

Imagine cu muniţie căzută pe o stradă din localitatea Shebekino, în regiunea Belgorod, în 31 mai, în ceea ce autorităţile ruseşti spun că ar fi fost un atac al trupelor ucrainene.

Două sate din regiunea Briansk, din vestul Rusiei, ar fi fost bombardate de forțele ucrainene, fără să existe victime, a declarat vineri guvernatorul regiunii, Alexander Bogomaz.

Rusia a reclamat anterior şi încercări de incursiune ale trupelor ucrainene în regiunea Belgorod, informaţie negată de Kiev.

Atacurile din regiunea Bryansk s-ar fi produs în satele Lomakovka și Novaia Pogoshch din apropierea granițelor cu regiunile ucrainene Cernigov și Sumi, transmite Reuters, care adaugă că informaţiile transmise de forţele ruseşti nu au putut fi verificate.

Oficialii ruși au raportat atacuri intensificate din nordul Ucrainei și au declarat că, joi, trupele ucrainene ar fi încercat să treacă granița în regiunea Belgorod, situată de asemenea în apropierea graniţei cu Ucraina.

Forţele ucrainene ar fi lansat cel puţin un bombardament în regiunea Belgorod, a spus guvernatorul regiunii, Vyacheslav Gladkov, potrivit căruia peste 2.500 de persoane au fost evacuate.

Cel puţin nouă persoane civile ar fi fost rănite, potrivit guvernatorului, citat de The Guardian.

Trupele ucrainene ar fi lansat atacuri repetate cu rachete de producţie rusească asupra localităţii Shebekino, din regiune, mai susţine guvernatorul, conform sursei citate.

Ucraina neagă că armata sa este implicată în incursiuni și afirmă că acestea sunt conduse de luptători voluntari ruși.

Un grup al partizanilor anti-Putin susţine că a declanşat atacul din Shebekino, notează jurnaliştii britanici.

Localizat în Ucraina, grupul partizanilor anti-regim susţine că a declanşat un atac asupra unei clădiri a administraţiei locale.

În acelaşi timp, în Ucraina, apărarea aeriană a doborât în noaptea de joi spre vineri 30 de rachete şi drone lansate de forţele ruseşti în jurul Kievului.

Asta după ce cu o zi înainte 3 persoane au murit şi cel puţin 12 au fost rănite, într-un atac asupra capitalei ucrainene.

Îți mai recomandăm Treizeci de rachete şi drone lansate în jurul Kievului, doborâte de forţele ucrainene